EK Oranjeplein op Rodetorenplein

Zwolle – Net als twee jaar geleden moet er, als het aan de organisatoren Hendrik Karabagias en Jan Briek ligt, ook dit jaar tijdens het EK 2012 een Oranjeplein komen. Fans van oranje kunnen dan samen met duizenden andere voetballiefhebbers wedstrijden van het Nederlands Elftal volgen op een groot scherm. Gratis!

oranje_3.jpg

Het EK Oranjeplein zal pas verschijnen als Nederland zich plaats voor de volgende ronde. In de poulefase blijkt het exploiteren van het Oranjeplein te duur. Het grote LED scherm kost bijvoorbeeld 8.000 euro, en voor het uitzenden van één wedstrijd moet 4.800 euro worden betaald. Het Oranjeplein kan mede daarom nog wel sponsoren gebruiken. De naam van hun bedrijf wordt dan groot op het LED scherm getoond, ze krijgen plaatsen voor een VIP-deck en andere exclusiviteiten daarvoor terug. Karabagias is tevreden over de medewerking van de gemeente Zwolle voor de realisatie van het Oranjeplein. Nu maar hopen dat Oranje een goed resultaat gaat boeken tegen Denemarken, Duitsland en Portugal.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. laat het oranje plein maar achterwege,, en laat de horeca maar eens wat verdienen ,,,carnaval tent,,,kampioenschap ,,,plein,,,,,enz enz wanneer word er aan de horeca gedacht???


  Maak melding

 2. @absurd Die twee organisitoren komen uit de horeca. De één van Las Rosas, de andere van oa. De Joffer, Misu en de Harmonie.


  Maak melding

 3. Kunnen we weer mooi lachen om vrouwtjes die beginnen te gillen als de tegenstander de bal heeft of juichen als er een herhaling te zien is:D:D:D


  Maak melding

 4. Goed bezig die gasten, we gaan erbij zijn!!!;)
  Als Horeca ondernemer moet je zelf initiatieven nemen. Ben je niet creatief genoeg dan heb je een probleem. Je kunt niet verwachten dat alles je in de schoot wordt geworpen. Die eigenaar van Las Rosas steekt keer op keer zijn nek uit en laat zien over een gezonde dosis ondernemerschap te beschikken. Daar kunnen andere exploitanten nog wat van leren!!


  Maak melding

 5. De overige horeca lift anders aardig mee met zulke evenementen. Twee jaar geleden was dat ook zo. Veel mensen hebben geen zin om de hele avond op zo’n plein te staan en gaan voor en na de wedstrijd gewoon de kroeg in. De consumpties daar zijn vaak ook goedkoper dan op zulke pleinen.

  Wat absurd zegt slaat dan ook helemaal nergens op. Met carnaval zijn de meeste bezoekers nog altijd in de kroegen te vinden, en niet in de tent. Bij het kampioensschap was de binnenstad al vroeg afgeladen met supporters, terwijl er amper mensen op het plein waren. Na de huldging vertrok iedereen weer richting kroeg.

  Laat maar komen dat oranje plein, twee jaar geleden hadden ze het uitstekend voor elkaar.


  Maak melding

 6. Mooi inisiatief! ben er 2 jaar geleden niet bij geweest. Alleen ik denk dat het Oranjeplein er dit jaar niet gaat komen en dat is puur om de poule fase die we niet gaan doorkomen vrees ik.


  Maak melding

 7. Daar heb je de azijnzeikers weer uit Zwolle, Niets is Goed.
  Het enigste wat ze nog kunnen is reageren op WLZ, anders zaten ze al lang in een inrichting. Succes azijnzeikers!:D:D:D


  Maak melding

 8. @Positievo ik vind het initiatief voor het Oranjeplein juist prachtig! Mooi dat mensen zich willen inzetten voor dit soort saamhorigheids activiteiten. Maar ik heb gewoon geen goed gevoel over Oranje op het EK.


  Maak melding

 9. Bericht door Trotse Zwollenaar, op 6 juni 2012 om 19:13
  Maar ik heb gewoon geen goed gevoel over Oranje op het EK.

  We zullen zien, het gevoel van jou is anders dan de mijne.:D

  Ben je ook zo met je andere gevoelens:o


  Maak melding

 10. Bericht door Positievo, op 6 juni 2012 om 19:19
  Bericht door Trotse Zwollenaar, op 6 juni 2012 om 19:13
  Maar ik heb gewoon geen goed gevoel over Oranje op het EK.
  We zullen zien, het gevoel van jou is anders dan de mijne.
  smilies/cheesy.gif
  Ben je ook zo met je andere gevoelens
  smilies/shocked.gif

  Jouw profielnaam zegt natuurlijk al genoeg over je gevoelens over het EK en waarschijnlijk ook over andere dingen.
  Soms ben ik positief en soms negatief.


  Maak melding

 11. @ingrid en hopen dat ze wel doorgaan is niet egoïstisch? Voor beide standpunten zijn voor- en nadelen te bedenken. En lang niet allemaal uit eigen belang.


  Maak melding

Reageer