Sherwin Grot en Mimoun Eloisghiri naar PEC Zwolle

Zwolle – FC Zwolle heeft Sherwin Grot en Mimoun Eloisghiri gecontracteerd. Het tweetal komt over van het Arnhemse FC Presikhaaf.

Grot is een 22-jarige aanvallende middenvelder en tekent een eenjarig contract in Zwolle, met een optie voor nog een extra jaar. Hij doorliep de jeugdopleidingen van Vitesse en NEC en maakte in 2009 zijn debuut bij de Nijmegenaren in het betaalde voetbal. De eveneens 22-jarige Eloisghiri tekent in Zwolle een contract op amateurbasis. Grot en Eloisghiri werden het afgelopen seizoen met FC Presikhaaf kampioen in de Tweede Klasse. Met het tweetal krijgt de selectie van PEC Zwolle voor het komende seizoen in de Eredivisie steeds meer vorm. Eerder werd bekend dat Ronnie Reniers, Giovanni Gravenbeek en Fred Benson de gelederen komen versterken.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Danny Koevermans transfereerde ook op 22-jarige leeftijd van de amateurs naar de Eredivisie.

  Zowel Grot als Eloisghiri bezitten in ieder geval voldoende voetballende kwaliteiten.

  Ik neem aan dat er nog wel wat ‘namen’ bijkomen.

  De salariseisen van modale Eredivisiespelers zijn ook wel gortig. PEC Zwolle is in gesprek geweest met spelers die zonder blikken of blozen een jaarsalaris van
  ?? 450.000,- vroegen. Ja, dan is het gesprek gauw afgelopen.


  Maak melding

 2. Weggestuurd bij de Treffers, nou dan ben je wel een topper.

  Op 17 november 2009 werd bekend dat N.E.C. en Grot per direct uit elkaar gaan omdat de instelling van de speler niet overeenkomt met wat N.E.C. graag ziet.

  Eind 2009 trainde hij bij AGOVV Apeldoorn maar kreeg geen contract aangeboden. Vanaf de zomer van 2010 speelde Grot bij De Treffers uit Groesbeek in de Topklasse. Langer dan een jaar hield de aanvaller het echter niet vol. De Treffers stuurde hem wegens nog onbekende redenen weg.  Maak melding

 3. Juichstemming van kampioenschap slaat met verandering PEC en tweederangs namen om in teleurstelling. O.k. er zal niet heel veel geld zijn, maar om nu al te constateren dat Zwolle veel gaat verliezen met tweederangs voetballertjes is wel jammer!! Fred Benson heeft enige naam, maar hij komt (KUCH) van een Pools team uit Gdansk. Is er niet een samenwerking met REAL Madrid??


  Maak melding

 4. @ iedereen:

  Deze twee spelers gaan spelen in het beloftenelftal. Op het moment dat blijkt dat ze een meerwaarde zullen gaan zijn voor de A-selectie, zullen ze pas aan gaan sluiten. Ze hebben ook een amateurcontract dus ze kosten PEC Zwolle ook vrijwel niets.

  Ik vind dit een goede zaak! Voor het A elftal zij nu Benson, Reniers en Gravenbeek gehaald en is PEC Zwolle bezig met Luigi Bruins en nog een ervaren verdediger.

  Verder wil PEC voor de andere versterkingen wachten tot augustus. De salariseisen zullen dan minder zijn bij de spelers dan nu, waardoor je dus weer financieel voordel hebt.


  Maak melding

Reageer