Inloopbijeenkomst over Kraanbolwerk

Zwolle – Geïnteresseerd hoe de gebouwen op het Kraanbolwerk eruit gaan zien? De ontwerpschetsen voor een aantal woningen en het appartementengebouw De Stelling op de kop van Kraanbolwerk worden getoond tijdens een inloopbijeenkomst. Deze wordt gehouden op dinsdag 19 juni in het Stadhuis (Grote Kerkplein) tussen 19.00 – 21.00 uur. U bent van harte welkom.

kraanbolwerk.jpg

Omdat het Kraanbolwerk (Noordereiland) op een zeer beeldbepalende locatie ligt bij diverse invalswegen naar de binnenstad, streven gemeente en ontwikkelaar AM naar een hoogwaardige architectonische invulling van het gebied die zich goed laat inpassen in de omgeving. AM heeft in overleg met de gemeente Zwolle architectenbureaus KENK en BDG geselecteerd om de ontwerpen te leveren voor het gebouw en woningen voor de eerste fase van de ontwikkeling van het Kraanbolwerk. Daarbij zijn ook de Vrienden van het Kraanbolwerk en het klantenpanel betrokken. Basis voor de herontwikkeling van Kraanbolwerk is het door de raad in december 2011 goedgekeurd stedenbouwkundig plan.

Bestemmingsplan

Om de herontwikkeling van het gebied mogelijk te maken moet een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld. Op de inloopbijeenkomst kunt u informatie krijgen over het voorontwerp bestemmingsplan en de verschillende stappen van de procedure. Vertegenwoordigers van de gemeente zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. In het najaar wordt het ontwerp bestemmingsplan in procedure gebracht en wordt het ter inzage gelegd. Daarbij is het mogelijk om een zienswijze in te dienen.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Ik zie de gevel van de Volharding niet meer terug in het ontwerp, deze zou toch ge√Įntegreerd worden in het nieuwbouw plan?


  Maak melding

 2. @Gerd:
  Deze afbeelding is vanuit de richting van de Peperbus. De gevel van de Volharing is (dus) aan de achterkant van wat je ziet.


  Maak melding

 3. De Volharding staat/stond toch aan de Friese wal? Het zou dus vanaf de peperbus zichtbaar zijn. ik heb inmiddels al wel op het www gelezen dat het gebouw in een te slechte staat zou zijn geweest om te bewaren. Schijnbaar is het dus om deze reden gesloopt. Jammer.


  Maak melding

 4. @Arie Je hebt helemaal gelijk. Zo te zien ben ik te lang uit Zwolle weg. Als je goed kijkt kun je aan het einde van de witte straat de gevel zien staan denk ik. Het wordt een mooi stukje Zwolle zo te zien.


  Maak melding

 5. Ziet er mooi uit. Maar wie gaat dit kopen huren? De hele woning markt zit vast. Mensen kunnen hun bestaande woning niet verkopen dus ook geen nieuwe kopen. Bouwen op risico kan. Maar hoeveel gaat erbvoorgefinancierd worden? Huren? Vrije sector kan. Daar zie ik nog wel mogelijkheden. Sociale huur? Volgens mij doen er geen corporaties mee. Rendabel zal het sowieso wel niet worden.


  Maak melding

Reageer