Jaarcongres VNG 2013 in Zwolle

Zwolle – Zwolle is volgend jaar de gastgemeente voor het jaarcongres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Dit is op 6 juni bekend gemaakt tijdens het jubileumcongres ‘100 jaar VNG’ in Den Haag. Zwolle verwacht op 4 en 5 juni 2013 zo’n drieduizend gasten: burgemeesters, wethouders en raadsleden van de ruim 400 gemeenten die Nederland telt.

Het college van B&W van Zwolle is enthousiast. “Dit congres is een prachtige kans om Nederland de ontwikkeling en de schoonheid van Zwolle te laten zien”, zegt burgemeester Henk Jan Meijer. “En niet alleen van de stad Zwolle. Want bij zo’n groot congres is de hele regio betrokken. We zoeken dan ook graag de samenwerking met onze regiogemeenten om er iets moois van te maken.” Een paar zaken zijn al bedacht. Zo ontvangt het gemeentebestuur alle gasten in de Zwolse binnenstad en vinden de grote gezamenlijke onderdelen van het congres plaats in de IJsselhallen. Ook andere grote locaties zoals Odeon De Spiegel en Regardz Nieuwe Buitensociëteit spelen een rol. De vele workshops en excursies bieden volop mogelijkheid om Zwolle en haar omgeving bij de gasten uit alle windstreken voor het voetlicht te brengen.

Gezamenlijke inspanning

Aan de kandidatuur voor het gastheerschap van het VNG congres is sinds de zomer van 2011 gewerkt. Om het congres binnen te halen heeft de gemeente samen met Congresstad Zwolle en een aantal Zwolse ondernemingen, het visitekaartje van de stad afgegeven bij de VNG. Met name de charme en compactheid van de stad en de professionele aanpak in Zwolle heeft de VNG doen besluiten om in de Overijsselse hoofdstad haar jaarcongres 2013 te organiseren.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer