Hardrijders moeten rijbewijs inleveren

Op de Kroesenallee zijn dinsdagavond 22 mei twee motorrijders aangehouden wegens hun hoge snelheid. De twee mannen van 21 en 26 jaar uit Hoogeveen reden vanuit Dalfsen richting Wijthmen. Ze werden beide gelaserd op een snelheid van 143 km/uur waar 80 is toegestaan. Hun rijbewijzen zijn ingevorderd en zij kregen een proces-verbaal.

Tijdens een verkeerscontrole aan de Marsweg is dinsdagavond 22 mei een 21-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden. De man werd gelaserd op een snelheid van 107 km/uur waar 50  is toegestaan. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een proces-verbaal.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. 50 op de Marsweg is ook wel erg langzaam. Snap niet dat dat geen 70 wordt, kan daar veilig. Vrijliggende fietspaden, geen voetgangers/fietskruisingen, alleen ?©?©n rustige afslag naar Blagden.


  Maak melding

 2. Ben het er inderdaad me eens dat 50 erg langzaam is, maar probleem is denk ik dat er op het stuk rondom de tunnel onder het spoor door geen tussenberm ligt (zoals wel het geval is op bijvoorbeeld de ijsselallee).  Maak melding

 3. er is ter hoogte van de bocht een afslag, maar daar is ook de mogelijkheid voor fietsers om over te steken. Dat gaan die fietsers met gevaar voor eigen leven doen op het moment dat er daar 70 km gereden zou worden. De voorgeschreven snelheid heeft altijd verband met veiligheid.

  Maar mensen kom op zeg… 107 Km op dat stuk!!! Zo’n gast moeten ze niet alleen een boete geven en het rijbewijs innemen… die moeten ze ook het voertuig in beslag nemen en een verplichte crash-cursus geven. Als je zo achteloos een moordwapen bestuurd… Als zo iemand tegen een boom rijdt, dan is dat zijn eigen schuld, maar de kans dat er dan net op dat moment zich iemand tussen die boom en zijn auto bevind is ook aanwezig!


  Maak melding

 4. mss dat je daar 50 moet vanwege 1 lange flauwe bocht, die bij nat weer glad is…
  ga het verleden maar is opzoeken van die weg met al zijn ongelukken…


  Maak melding

 5. Haha, boontje komt om zn loontje!
  Moet je je maar aan de juiste snelheid houden. D?¡n was je waarschijnlijk w?©l op tijd op je plaats van bestemming aangekomen, nu mochten ze lopend! (is trouwens ook nog goed voor de gezondheid).

  Jeps, ben het wel eens met jasper. Invorderen die voertuigen en laat ze maar opnieuw examen doe nvoor hun rijbewijs (theorie en praktijk) Schijnbaar kunnen ze nog niet zo goed verkeersborden lezen….

  Afijn om een lang verhaal kort te maken: hahahahahahaha wat een kansloze augurkjes zijn het toch! Die snelheidsmaniakjes….. 😀 😛


  Maak melding

 6. @ Wouter; in Nederland zijn legio wegen waar je 100 mag en er geen middenberm is. Dat lijkt me dus geen sterk argument.
  Ik heb in die bocht trouwens nog nooit fietsers zien oversteken. Dat is ook niet nodig, want je kan er prima via de verkeerslichten komen.


  Maak melding

 7. @Chris: Ik heb in die bocht vaak genoeg fietsers zien oversteken, dus dat lijkt mij geen sterk argument… Feit is gewoon dat het een 50 km weg is, dus als je te hard rijdt weet je dat de kans bestaat dat je gepakt wordt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet altijd 50 rijdt, maar 107 is natuurlijk te gek voor woorden.


  Maak melding

 8. Ik kom er ook wel af en toe langs met auto en fiets. Verkeer naar die zijweg is er niet echt veel op de momenten dat ik er kom. Misschien wel in de spits als de aanliggende bedrijven starten/stoppen? Ik meen dat daar Essent zit en nog een ander bedrijf.

  Wat betreft fietsers. Ik steek daar nooit over want als k erlangs kom, volg ik meestal de Marsweg op doorreis. Maar fietsers die dus daar wel af willen slaan, komende vanuit richting Centrum, die zijn volgens mij wel genoodzaakt om de weg over te steken ?³f natuurlijk een flink eind om te rijden of al eerder oversteken bij de verkeerslichten om vervolgens te gaan spookrijden op het stukje tussen de Factoor en die zijweg.
  Maar goed, ik kan me zo niet ?©?©n moment herinneren dat ik daar een fietser heb zien oversteken.

  Neemt niet weg dat dat een vrijbrief moet zijn om daar met z?ºlke idiote snelheden te rijden. Of 70 daar terecht zou zijn? Ik weet het niet.


  Maak melding

Reageer