PEC Zwolle start seizoen tegen Roda JC

Zwolle – Volgens het conceptprogramma van de Eredivisie voor komend seizoen start PEC Zwolle de competitie op zaterdag 11 augustus met een uitwedstrijd tegen Roda JC. Dat schrijft supportssite fczwolle.org op haar website.

Een week later speelt PEC Zwolle, eveneens op zaterdag, de eerste thuiswedstrijd tegen Vitesse. De eerste derby staat gepland voor zaterdag 6 oktober als PEC Zwolle het thuis opneemt tegen Heracles Almelo. De definitieve competitieprogramma’s voor de Eredivisie en Jupiler League seizoen 2012/’13 worden (onder voorbehoud) aanstaande maandag gepubliceerd. PEC Zwolle zal voornamelijk op vrijdag- en zaterdagavonden thuis spelen. Zo’n zes keer speelt de nieuwkomer in de Eredivisie op zondagmiddag in het Oosterenk stadion.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Ajax-AZ de volgende dag. Met Utreg-Feyenoord en RKC-PSV.

  Het seizoen wordt op vrijdag 10 augustus geopend met de Brabantse derby Willem II-NAC.

  Op zondag 23 september is de eerste topper tussen clubs uit de traditionele topdrie: PSV-Feyenoord. Op 28 oktober staat de klassieker Feyenoord-Ajax op de rol, Ajax-PSV volgt 1 december.  Maak melding

 2. De laatste x dat ik bij Heracles was met Zwolle was er anders op zeker wel een derby gevoel, uiteraard in mindere mate dan bij GAE maar het was er wel… Dat was trouwens bij de opening van het huidige stadion van Heracles

  Bericht door dick, op 7 juni 2012 om 11:21

  Ajax-AZ de volgende dag. Met Utreg-Feyenoord en RKC-PSV.

  Het seizoen wordt op vrijdag 10 augustus geopend met de Brabantse derby Willem II-NAC.

  Op zondag 23 september is de eerste topper tussen clubs uit de traditionele topdrie: PSV-Feyenoord. Op 28 oktober staat de klassieker Feyenoord-Ajax op de rol, Ajax-PSV volgt 1 december.

  Boeiend :P;)


  Maak melding

 3. Het 1e potje wel: thuis beginnen met 3 punten op kaasstad. Utreg en Feyenoord zijn denk ik gelijkwaardig. Gloeilampen krijgen er een mooie onruststoker bij, terwijl centenn*uker Dick alleen zijn pensioencenten komt veiligstellen in het land waar hij eindelijk (na Portugal) weer durft te komen.

  PEC: superinteressant natuurlijk. 2 seizoenkaarten in huis. Eindelijk weer eredivisie. Wel benieuwd hoe het nieuws van gister vertaald gaat worden…..zelf betalen voor politie-inzet.


  Maak melding

 4. Totaal niet interessant op het wlZ Dick… Zelfs het eerste potje niet 😉

  Je bent vast in de war met wlA:P of het algemene log…


  Maak melding

 5. 🙂 jij bepaalt wat interessant is en wat niet 😮 Gelukkig valt het mee in werkelijkheid….haha zou wat zijn.

  Zoals ik al ontopic-schreef

  PEC: superinteressant natuurlijk. 2 seizoenkaarten in huis. Eindelijk weer eredivisie. Wel benieuwd hoe het nieuws van gister vertaald gaat worden…..zelf betalen voor politie-inzet.

  Hoor opvallend weinig na de mededeling. Misschien gokken ze erop dit geruisloos te kunnen invoeren.


  Maak melding

 6. Zelf betalen voor politie-inzet? Wat een PRACHTIG idee 😀 Ik ben helemaal voor!!!

  Vooruit, de eerste 10 agenten krijg je gratis!


  Maak melding

 7. Denk je dat echt Dick? In een topic over de eerste wedstrijd van PEC ga jij t over Ajax hebben, ik denk dat er toch nog wel een paar zijn die het met me eens zijn 😉


  Maak melding

 8. @Natascha ja? Heeft PEC aan 10 agenten genoeg is, als er hooligans supporters van Feyenoord of Ajax Zwolle komen slopen?


  Maak melding

 9. Bericht door Japser, op 7 juni 2012 om 13:44

  @Natascha ja? Heeft PEC aan 10 agenten genoeg is, als er hooligans supporters van Feyenoord of Ajax Zwolle komen slopen?

  Dat zijn 2 wedstrijden en is totaal geen reden om te denken dat er Ajax of Feijenoord supporters komen slopen hier, tot nog toe geen enkele reden voor, over het algeheel zal dat wel genoeg zijn 😉


  Maak melding

 10. 😮 Natas, je moet nu toch zo langzamerhand wel weten dat ik absoluut niet tevreden ben met onvolledige informatie. Heb het op (voor mij) belangrijke punten graag aangevuld 😉

  @ Japser, verder toch geen goed woord over voor de Kunduzkneuzen die veel impopulaire maatregelen al weer hebben laten vallen. Dit is het laatste wat ik over politie-inzet vernam plan is natuurlijk allerminst nieuw, men weet dat velen dit wel zien zitten. Daarom komen ze er nu mee  Maak melding

 11. Oh ja, voor ik het vergeet: In de eerste competitieronde van het komende eredivisieseizoen heb je Ajax-AZ treffen FC Utrecht-Feyenoord en RKC-PSV. We beginnen met Willem II-NAC. Ook Roda-PEC (topic) is één van de duels. Nog niet alles is algemeen bekend (zonder veel zoekwerk)….
  De KNVB hoopt maandag het definitieve schema bekend te kunnen maken.  Maak melding

 12. PEC Zwolle – Ajax op zondag 11 november

  Gepubliceerd op donderdag 7 juni 2012 om 10:01

  De KNVB heeft het concept competitieprogramma voor de eredivisie en de Jupiler League bekend gemaakt. Volgens dit schema begint PEC Zwolle op zaterdag 11 augustus met een uitwedstrijd tegen Roda JC. In het eerste thuisduel ontvangt Zwolle zaterdag 18 augustus Vitesse. Bekerwinnaar PSV komt zondag 28 oktober op bezoek en landskampioen Ajax reist zondag 11 november af naar Zwolle.

  De conceptprogramma??s worden donderdagmiddag besproken tijdens een werkbijeenkomst met de betaald voetbalorganisaties en afgevaardigden van gemeenten en politie. Bijgaande conceptprogramma??s zijn nog aan veranderingen onderhevig en bevatten bovendien nog geen wedstrijdtijden; deze worden naar aanleiding van de bijeenkomst definitief vastgesteld. De definitieve competitieprogramma??s voor de eredivisie en Jupiler League seizoen 2012-2013 worden (onder voorbehoud) aanstaande maandag gepubliceerd.

  11/11 vond SportiefZwolle.nl het belangrijkst. Carnaval 2012 kan heel mooi beginnen in Zwolle. De Mokummers mogen komend seizoen wel wat punten aan PEC laten. Al hoop ik dat Ajax natuurlijk wel landskampioen wordt.


  Maak melding

 13. Joost Broerse verruilt het naar de Jupiler League gedegradeerde Excelsior voor het gepromoveerde FC Zwolle.

  De 33-jarige linksback tekende voor twee jaar bij de nieuwkomer in de eredivisie.

  Broerse, die ook als middenvelder uit de voeten kan, kwam eerder onder meer uit voor FC Groningen, FC Utrecht en het Cypriotische Apoel Nicosia.  Maak melding

 14. Broerse is een prima speler voor FC Zwolle, sympathieke vent ook. Ik vond het erg jammer dat hij een aantal seizoenen min of meer afgedankt werd door FC Utrecht. Kan PEC nog veel plezier aan beleven! Succes Joost!


  Maak melding

Reageer