Daverend applaus voor première toneelstuk ‘Reset!’

Zwolle – Woensdagavond vond de première plaats van de jaarlijkse Grote Avond van het Greijdanus College in Zwolle. Na vele maanden van intensieve voorbereiding werd het spannende toneelstuk ‘Reset!’ op de planken gebracht. In schouwburg Odeon schitterden ruim 60 leerlingen op het podium en 40 mensen achter de coulissen. Het publiek kon genieten van toneel, zang, dans en muziek op hoog niveau.

grote_avond_greijdanus_zwolle.jpg
Foto: Liesbeth Hovenga

Het toneelstuk ‘Reset!’ draait om Max de Groot. Hij heeft er een handje van zijn vrienden in de maling te nemen. Hij laat geen gelegenheid voorbij gaan om anderen voor paal te zetten. Zijn vrienden zijn het flink zat en besluiten hem terug te pakken door hem op te geven voor een spel van een ingehuurd bedrijf, ‘Real Life Events’. Om Max klein te krijgen, schept dit bedrijf een wereld die lijkt op het echte leven. Kosten noch moeiten worden gespaard om het leven van Max te beheersen. Allerlei acteurs worden ingehuurd om Max te grazen te nemen. De opzet van de vrienden lijkt te lukken; Max begint langzaam maar zeker een toontje lager te zingen. Juist als het slachtoffer gebroken lijkt te zijn, doet hij een schokkende ontdekking.

Thema’s

Thema’s die in ‘Reset!’ worden aangesneden zijn wraak, hoogmoed en liefde. Belangrijker waren echter de vragen in hoeverre het leven maakbaar is, of je controle kunt hebben over je eigen leven, en waar de grens ligt bij wat je een ander kunt en mag aandoen. Na afloop van de voorstelling klinkt er een daverend applaus voor het schitterende optreden van leerlingen op het podium, in de orkestbak en de medewerkers achter de schermen.

Podium voor leerlingen

Docent Hans Das is een van de regisseurs van het stuk. Hij vindt het belangrijk dat een school diverse podia biedt aan scholieren, waaronder het theater. “Leerlingen ontwikkelen zich door een Grote Avond op allerlei manieren; ze verbreden hun horizon door zich in te leven in een ander en het heeft ook een positief effect op hun presentatievaardigheden. Daarnaast is het ook simpelweg leuk om met een grote groep een theaterstuk in te studeren en die voor volle zalen uit te voeren. Meedoen aan een Grote Avond blijft je een leven lang bij.”

Ook vanavond en vrijdagavond staat ‘Reset!’ nog in het theater. Daarnaast is er donderdagmiddag een besloten voorstelling voor leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen. Voor de donderdagvoorstelling, die om 19.30 uur begint, zijn er nog kaarten verkrijgbaar aan de zaal van theater Odeon.

Artikel delen:

Reageer