Twijn-leerlingen dagen zichzelf uit bij Wavinloop

Zwolle – Op zaterdag 9 juni nemen leerlingen van de Twijn in de leeftijd van 14 tot en met 20 jaar deel aan de Zwolse Wavinloop. Deze leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs lopen de 4 Engelse mijlen voor de tweede keer, samen met hun persoonlijke begeleiders van de Twijn en revalidatiecentrum De Vogellanden.

De Wavinloop wordt gelopen voorafgaand aan de Zwolse Halve Marathon. Traditie is dat veel scholieren van Zwolse scholen voor voortgezet onderwijs deelnemen aan dit loopevenement. Dit jaar staat voor de tweede keer ook de school voor voortgezet speciaal onderwijs de Twijn op de deelnemerslijst! Door het meedoen aan de Wavinloop zullen de Twijn-leerlingen ervaren dat het een grote voldoening geeft wanneer je jezelf lichamelijk uitdaagt en een grote sportieve prestatie levert. Daarmee stimuleren therapeuten en docenten de leerlingen niet alleen een prestatie in de Wavinloop, maar ook een zo gezond en zo actief mogelijke levensstijl.

Intensieve training en begeleiding

De medewerkers van de Twijn en De Vogellanden maken de deelname aan de Wavinloop door de Twijn-leerlingen mogelijk door een intensieve voorbereiding en persoonlijke begeleiding tijdens de loop: Al een aantal weken wordt er hard getraind. Daarbij heeft iedere leerling een eigen begeleider die hem of haar ondersteunt en aanmoedigt tijdens de loop.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Even een aanvulling. We hebben iets meer dan weken getraind. Vanaf maart hebben we 2 keer per week getraind ! Dit is echt nodig om zo’n prestatie neer te zetten. We zijn erg trots op onze leerlingen en vinden het fijn dat de leerlingen veel applaus kregen van de kijkers langs de kant !  Maak melding

 2. Fantastisch een hele prestatie! DIKKE PLUIM !!!

  Voor sommige leerlingen was de oefentijd toch iets aan de korte kant voor deze prestatie!! Ook deze leerlingen verdienen een PLUIM!!! Ze hebben het ook geprobeerd, maar het is helaas niet gelukt om dit jaar mee te doen. Wellicht voor volgend jaar weer nieuwe kansen.

  Wat fijn dat dit mogelijk wordt gemaakt en leerlingen de tijd krijgen om dit te oefenen samen met de begeleiders en leerkrachten van de school.

  Het bewijst dat kinderen met een beperking ook gewoon mee kunnen doen in onze maatschappij. Iedereen bedankt die dit mogelijk hebben gemaakt!


  Maak melding

Reageer