PEC Zwolle Vrouwen in nieuwe BeNe League

Zwolle – Na vijf jaar Eredivisie Vrouwen komt er een volwaardige competitie. Het aantal Nederlandse clubs wordt uitgebreid van zeven naar tien. Ajax, FC Den Bosch en PSV/FCE zijn de nieuwe verenigingen. Dit betekent dat het aantal competitiewedstrijden toeneemt met veertien wedstrijden ten opzichte van het afgelopen seizoen.

In de eerste helft van de competitie spelen de Nederlandse clubs tegen elkaar. In de tweede helft ontmoeten vier Nederlandse clubs haar vier Belgische tegenstanders. Eindelijk een volwaardige competitie. Speelsters, supporters en natuurlijk ook de sponsoren krijgen nu de welverdiende aandacht van onder andere de media. Het is de bedoeling dat Eredivisie Live per week 25 minuten zendtijd besteedt aan de nieuwe competitie. De selectie van PEC Zwolle Vrouwen is nagenoeg compleet. Een zevental speelsters gaat vertrekken. Daarvoor in de plaats komen vijf speelsters, waarvan één speelster een Belgische international is. Een 17-jarig talent dat recentelijk haar debuut maakte in het Belgische A-elftal.

Het management gaat ervan uit dat onze inmiddels ingespeelde ploeg meedoet voor de zo begeerde vierde plaats op de ranglijst. De plek die recht geeft op deelname in de A-league. Dan wordt er waarschijnlijk gespeeld tegen FC Twente, Ajax, ADO Den Haag, Standard Luik, Anderlecht, Lierse SK en wellicht FC Brugge. Mooie namen met een mooie historie. Wij kijken daar naar uit!

De eerste selectie gaat bestaan uit twintig speelsters, waarvan drie keepsters.

PEC Zwolle Vrouwen begint het seizoen 2012- 2013 met een nieuw opgericht Beloftenteam. Een team in de basis gevormd door 15-,16- en 17-jarige, getalenteerde meiden uit Zwolle en de uitgebreide regio, aangevuld met drie speelsters uit de hoofdselectie. Het Beloftenteam komt tot stand in nauwe samenwerking met Landstede/CSE. Een unieke combinatie van voetballen en studeren. De uitverkoren meiden moeten onderwijs volgen op ROC Landstede om in aanmerking te komen voor een plaats in de selectie.

Dit Beloftenteam gaat spelen in de Hoofdklasse A onder de naam van sv Zwolle. Er wordt op zaterdagmiddag, op de mooie accommodatie van sv Zwolle op sportpark ‘de Marslanden’, gevoetbald. sv Zwolle neemt als satellietclub de plaats in van Be Quick’28. Door voorwaarden die de KNVB stelt is deze keuze gemaakt. PEC Zwolle Beloften is enthousiast over de wijze waarop sv Zwolle zich heeft opgesteld. Deze club maakt het mogelijk om onze Beloften op een zeer acceptabel niveau tegen andere ploegen te laten spelen. Doel is dat de meiden zich goed gaan ontwikkelen om vervolgens toe te kunnen treden tot de hoofdselectie.

De basis van het eerste PEC Zwolle Vrouwen team zal op termijn gevormd worden door meiden die uit de regio rondom Zwolle komen.

Artikel delen:

Reageer