Koninklijk onthaal ‘Leve de Muziek’ in Amsterdam

Zwolle – Woensdag 6 juni jl. traden ruim 100 muzikanten van ‘Leve de Muziek’ uit Zwolle samen met 3000 kinderen uit het hele land op voor prinses Máxima, de ‘initiatiefneemster’ van het project ‘Kinderen Maken Muziek’. Aangekondigd was dat prins Willem-Alexander haar zou vergezellen, maar als verrassing waren ook de prinsesje Amalia, Alexia en Ariane aanwezig om te genieten van een groot, muzikaal spektakel in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
Rond de middag verzamelden alle muzikanten uit Zwolle zich met hun begeleiders uit Westenholte, Pierik, Zwolle-Zuid, Wipstrik, Holtenbroek, Assendorp en Aa-landen bij de IJsselhallen, waar twee bussen klaar stonden om iedereen (inclusief muziekdocenten Yamaha Muziekschool en coördinatoren Travers Welzijn en Doomijn) te vervoeren naar Amsterdam. De kinderen waren toepasselijk gehuld in een oranje t-shirt.

De presentatie van het eindconcert was in handen van Pepijn Gunneweg, daarnaast vertelde Sara Kroos het muzikale verhaal. Het prinselijk paar en de prinsesjes genoten van het muzikale verhaal en de muzikale omlijsting van al deze ruim 3000 kinderen, die met een scala aan instrumenten tegelijk speelden. Prinses Máxima maakte in haar slotwoord bekend dat dit fantastische project met maar liefst drie jaar verlengd wordt. Travers Welzijn, Doomijn en Yamaha Muziekschool zijn trots op deze samenwerking en op alle kinderen en vrijwilligers die zich voor ‘Leve de Muziek’ hebben ingezet.
Artikel delen:

Reageer