Horeca Luttekestraat tijdens Halve Marathon bereikbaar

Zwolle – Horeca in de Luttekestraat is zaterdagavond 9 juni bereikbaar. Uit oogpunt van veiligheid is een deel van de Zwolse straat tijdens het Zwolse Halve Marathon Festival afgezet met (hoge) hekken. Om bezoekers duidelijk te maken dat horeca in de straat open is, verwijzen borden bij de afzetting daar rond het sportevenement naar.

Bij drukbezochte evenementen, zoals het Zwolse Halve Marathon Festival, wordt veel werk gemaakt van de veiligheid. Uit ervaringen en analyses is gebleken dat in het smalle deel van de Luttekestraat  soms onwenselijke drukte ontstaat. Door de fuikvorm van dit deel van de binnenstad bestaat het gevaar dat veel mensen in dit smalle deel in de knel komen. Reden voor politie en gemeente om via hoge, dichte hekken een opsplitsing te maken tussen publiek en sporters die deelnemen aan de halve marathon.

Borden

Horeca-exploitanten hebben aangegeven te vrezen dat de tijdelijke afscheiding ervoor zorgt dat bezoekers hun etablissementen niet (meer) weten te vinden. Daarom is besloten met borden in de Luttekestraat aan te geven dat de horeca open is.

Evaluatie

De werkwijze wordt na afloop van het Zwolse Halve Marathon Festival (opnieuw) beoordeeld. Op basis van die evaluatie wordt bekeken hoe de diverse belangen zo goed mogelijk bediend kunnen worden.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. ksnapputniet. Looproute gaat niet door Luttekestraat. Waarom dan reden voor politie en gemeente om via hoge, dichte hekken een opsplitsing te maken tussen publiek en sporters die deelnemen aan de halve marathon?    Maak melding

  2. De Luttekestraat zit tussen de route. Veel publiek zal via deze straat lopen om verschillende delen van de route te kunnen bekijken. Hypotetisch gezien dan…


    Maak melding

Reageer