Het weer: bewolking en buien

Zwolle – Morgen is vooral in de ochtend ruimte voor de zon. Later ontstaan stapelwolken en in de middag komen verspreid over het land buien voor en is er kans op onweer. Af en toe laat de zon zich zien en het wordt 18 graden in het westen en 20 graden in het oosten van het land. 
 
07-06-2012_weerfoto_anth._heinsiusstraat.jpg
Anth. Heinsiusstraat
 
 Daarbij staat een stevige zuidwestenwind. In het binnenland is de wind matig tot vrij krachtig en aan de kust staat een krachtige wind. In de avond verdwijnen de buien weer en in de nacht koelt het af naar een graad of 9. Zaterdag blijft de neerslag beperkt tot een enkele lokale bui. Naast wolkenvelden zijn er ook zonnige perioden en de temperatuur stijgt naar 17 of 18 graden. Zondag trekt vanuit het zuidwesten veel bewolking over het land. Er is weinig ruimte voor de zon en overdag verschijnen op steeds meer plaatsen buien. Vooral het zuiden en zuidoosten van het land maken daarbij kans op een onweersbui. Het wordt oguit een graad warmer dan op zaterdag.

De dagen daarna blijft het wisselvallig met veel wolkenvelden en regelmatig neerslag. Aan de middagtemperatuur verandert weinig. 
Artikel delen:
Reacties 4
  1. dit is trouwens niet de Heinsiusstraat, maar de Pieter Steijnstraat, aanzicht vanaf de Ceintuurbaan (die nu grondig wordt bewerkt met asfaltmachines).


    Maak melding

Reageer