Joost Broerse voor twee jaar naar PEC Zwolle

Zwolle – FC Zwolle heeft zich voor de komende twee seizoenen versterkt met Joost Broerse. De 33-jarige linksback, die tevens op het middenveld kan spelen, komt over van sbv Excelsior. Met Broerse haalt FC Zwolle een ervaren speler in huis. Hij debuteerde in het seizoen 1997-1998 bij FC Groningen in het betaalde voetbal. Na zes seizoenen in Groningen vertrok hij in de zomer van 2003 naar FC Utrecht, waarmee hij in 2004 de KNVB Beker won.

Na een aantal seizoenen bij de Utrechters liet Broerse in de winterstop van het seizoen 2007-2008 Nederland achter zich en vertrok naar APOEL Nicosia in Cyprus. Daar behaalde hij in drieënhalf seizoen veel sportieve successen. In 2009 werd hij met APOEL Nicosia landskampioen van Cyprus en kwam hij met zijn ploeg uit in de voorronde van de Champions League. Vorig jaar zomer keerde Broerse terug naar Nederland, waar hij het afgelopen seizoen aanvoerder was van sbv Excelsior in de Eredivisie.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Ervaren speler voor Zwolle met veel ervaring op het hoogste niveau. Met Benson erbij gaat het toch echt wel vorm krijgen nu! Alle vertrouwen in Zwolle!!


  Maak melding

 2. Nou, van al die ‘geweldige’ namen kan ik echt nog niet warm krijgen. Nu is dat met dit miezerige weer toch al lastig, maar ik heb geen goed gevoel bij de kwaliteit van de nieuwe selectie. Nog een nieuwe ‘klinkende’ naam erbij gaat Zwolle ook niet meer helpen. Jammer, dat er niet meer (geld) in zit. Handhaving wordt heel moeilijk nu!!


  Maak melding

 3. Met het talent van Lachman en de ervaring van Broerse zal de defensie alleen maar sterker worden. Prima contractering. Nog 1 of 2 van dit soort spelers en we zijn er klaar voor.


  Maak melding

 4. De kracht van positief denken! Best lastig voor sommigen….
  Weer een prima aanwinst naast de al sterke spelers die we hebben. Mooi!
  PEC is Back!!


  Maak melding

 5. Broerse heeft zijn beste tijd gehad de leeftijd telt ook al mee dus wat moet je daarmee in de eredivisie .Er moet veel beter spul bijkomen willen ze zich handhaven op hoog niveau


  Maak melding

 6. Zeer scharrig weer dit.
  Ik geloof dat de selectie nu bestaat uit tien net-niet aanvallers en tien net-niet verdedigers terwijl je op het middenveld nog dringend versterking nodig hebt.
  Waar blijft die gedegen middenvelder ?:(


  Maak melding

 7. Veel mensen lijken zicht niet te realiseren dat de bomen in Zwolle niet tot in de hemel groeien. We zijn nu nog te klein voor het tafellaken, maar veel te groot voor het servet. De aankopen tot nu toe vallen me zeker niet tegen. Liever een goede tweedehands Volvo dan een nieuwe Lada.


  Maak melding

 8. Nou veel te groot voor het servet zijn we niet hoor. Met deze spelers wordt je ook niet zomaar kampioen van de jl. Dat zijn we afgelopen seizoen geworden met meer geluk dan wijsheid.


  Maak melding

 9. Wat een onzin zeg. Als je al twee seizoenen lang bijna onafgebroken bovenaan staat dan kan je toch niet van geluk spreken? En als je 3/4 van de clubs uit de JL ziet, snap je mijn opmerking over het servet en het tafellaken wel.

  Nog één stukje beeldspraak dan: Probeer het glas eens half vol te laten zijn. Wordt je misschien nog trotser van.


  Maak melding

 10. Bericht door Zwollenaar is Back, op 9 juni 2012 om 17:20
  Trotse Zwollenaar, waar ben je nu precies trots op…..?
  Nou als er spelers zoals Bruins en Pluim binnenkomen, spelers die echt een meerwaarde zijn dan ben ik een trotse Zwollenaar hoor.


  Maak melding

Reageer