Badmintonclub Aalanden bestaat 40 jaar

Zwolle – Dit jaar heeft Badmintonclub Aalanden de leeftijd van 40 jaar bereikt, dit jubileum viert de club met een feestavond op 9 juni in De Belgische Keizer. Badmintonclub Aalanden is opgericht op 21 maart 1972 in De Bolder, het wijkcentrum van de Aalanden, met als doel het beoefenen en bevorderen van de badmintonsport. Om dit te bereiken is er altijd sprake geweest van een lage contributie waardoor zoveel mogelijk mensen een uurtje of wat kunnen badmintonnen.

De club heeft al jaren twee speelavonden, lange tijd waren beide avonden in De Bolder maar noodgedwongen moest op één van de twee avonden worden uitgeweken. Een aantal jaar is dat de Landstede-Hal geweest maar inmiddels speelt de club op de dinsdag al weer twee jaar in de WRZV-Hal. De club heeft een recreatieve inslag maar er kan zeker worden gesproken over fanatiek sporten. Door het recreatieve karakter is iedereen welkom en kan er gespeeld worden van prille beginneling tot aan de gevorderde speler. Dit in de leeftijd vanaf 18 jaar. Jaarlijks worden er ook toernooien georganiseerd.

Buiten het sportieve gebeuren staat ook gezelligheid hoog in het vaandel, na de speelavond een drankje in de kantine en de jaarlijkse bbq als afsluiting van het seizoen. Nu is er gekozen voor een feestavond met alle leden om te vieren dat de club 40 jaar bestaat en als het aan het bestuur ligt zullen er nog vele jaren aan sportiviteit volgen.

Door: Sabine Boschman

Artikel delen:

Reageer