Gevaarlijk rijdende man aangehouden

Zwolle – Op vrijdagavond 8 juni werd aan de IJsselallee een man gezien die gevaarlijk reed. Hij reed slingerend met zijn auto en had daarbij beide rijbanen nodig. Hij sloeg rechtsaf de Oldeneelallee op en reed daarbij in z’n geheel over de berm. Vervolgens bleef hij over de stoeprand rijden. Aan de man werd een stopteken gegeven waarop hij niet reageerde. De man vervolgde zijn weg via de Schepenenlaan, Scriveriusmate, Sandbergmate en ondertussen werd er geseind met groot licht en optische en geluidssignalen.

De man weigerde te stoppen. Op de Westenberg kwam hij uiteindelijk tot stilstand. De man, een 36-jarige Zwollenaar stapte uit en gaf aan dronken te zijn en nergens aan mee te willen werken. Hij werd aangehouden voor rijden onder invloed. Op het bureau uitte hij beledigingen naar de politiemensen en wilde hij niet meewerken aan de ademanalyse. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. En dan ben ik ook wel benieuwd hoevéél die gast nou achter de kiezen had (of in z’n bloed)…. niet dat het in principe zoveel uitmaakt want één vind ik er al één teveel maar goed, er zijn mensen met andere grenzen. Ben wel benieuwd naar de zijne….


  Maak melding

 2. De man, een 36-jarige Zwollenaar stapte uit en gaf aan dronken te zijn

  Joh? Het was of dat of bejaard… en bejaard met 36 jaar is natuurlijk een beetje moeilijk.

  Net als ze met “door rood rijden” zouden moeten doen: poging tot doodslag ten laste leggen.
  En eigenlijk moet de politie zo iemand toch ook gewoon fysiek klem mogen rijden?


  Maak melding

Reageer