De 10 mooiste Bijbelverhalen van Zwolle

Zwolle – Zondagmiddag vond in Park de Hogekmap het slotevenement plaats van het prokject ‘de de 10 mooiste bijbelverhalen van Zwolle’. Wilde je een ark bouwen met Johan Huibers, bouwer van de replica van de ark van Noach? Had je zin in een hilarische vertolking van het Esther verhaal door Job en ‘ballonist’ Gerard? Of ging mimespeler Jaap Oudenampsen je ontroeren met zijn versie van de verloren zoon? Zondag werden de tien mooiste Bijbelverhalen van Zwolle op kunstzinnige en indringende wijze uitgebeeld in Park de Hogenkamp in Dieze. Het was er gezellig druk, Vooral rond het hoofdpodium. Ook troffen de bijna 8.000 bezoekers goed weer, en konden alle activiteiten in de openlucht gehouden worden.

hogenkamp_1.jpg

Ruim 5.300 Zwollenaars hadden gestemd op hun favoriete Bijbelverhaal. Bijna 200 verhalen ontvingen een stem. De tien verhalen met de meeste stemmen waren samengevoegd tot ‘de 10 mooiste Bijbelverhalen van Zwolle’. Zestien Zwolse kerken hebben een jaar lang elke maand één Bijbelverhaal uit de top 10 centraal gesteld in hun diensten. Zondagmiddag werd het allermooiste Bijbelverhaal van Zwolle door middel van een theaterstuk onthuld in Park Hogenkamp. Jong en oud kwamen ogen en oren te kort en konden genieten van eten en drinken, muziek en bijzondere verhalen. Medewerking werd onder andere verleend door Arkbouwer Johan Huibers, studentenvereniging De Navigators, Ds Arie van der Veer en Henk Stoorvogel. Zondagavond was er een concert van de feestband Trinity op het hoofdpodium. Tijdens het slotevent werd ook het boek ‘De 10 mooiste Bijbelverhalen van Zwolle’ gepresenteerd.

hogenkamp_2.jpg

hogenkamp_3.jpg

hogenkamp_4.jpg

hogenkamp_5.jpg

hogenkamp_6.jpg

Artikel delen:
Reacties 36
 1. Vond? Het is nog steeds bezig. Wat een lawaai komt er vanaf zeg, en dat op zondag! Nee, gekheid. Heb er ook een wandeling gemaakt (met hond die dacht, wat moet al dat volk hier opeens) Best gezellig, en veel te doen voor kinderen. Maar ook niet meer zeuren bij andere evenementen h??! ;D


  Maak melding

 2. Fijn dat de rest van de wijk ook mag meeluisteren met de bijbelverhalen/muziek. En altijd maar zeuren over overlast van housemuziek, dit is minstens zo erg. Hier kunnen we de hele dag al meegenieten… Hou je geloof lekker voor jezelf in plaats van het op te dringen aan anderen.


  Maak melding

 3. Het was super, wat een mensen. Goed verzorgt met ijs, koffie en broodjes knakworst. Leuk voor jong en oud, super met zoveel christenen uit zoveel gemeenten, die dit samen georganiseert hebben. Zo hoort het!


  Maak melding

 4. Volgens mij was het daar wel gezellig.

  Volgens mij is Bianca een echte houseliefhebber. Een beetje algemene ontwikkeling qua bijbelverhalen kan iedereen wel gebruiken.

  En qua opdringen aan anderen, het staat je vrij je koptelefoon op te zetten en het er niet over te hebben.


  Maak melding

 5. @ Bianca: van opdringen was volgens mij geen sprake. Wel mooi dat er zoveel mensen bijeenkwamen rondom Zijn woord. Dikke pluim voor de organisatie en al de mensen die hebben meegewerkt.


  Maak melding

 6. Dus ik moet als ik in mijn eigen tuin zit een koptelefoon op doen om het niet te horen? Beetje omgekeerde wereld.
  En bijbelverhalen vallen bij mij niet onder algeme ontwikkeling. Zelf nadenken en een eigen mening kunnen vormen dan weer wel.


  Maak melding

 7. Bijzonder, als er word geklaagd over housemuziek mag niemand zeggen dat diegene die er last van hadden zeikerds zijn. Iedereen moet ervoor respect hebben dat diegene rust wilt.

  Maar als het gaat om een religieus evenement ontbreekt het de ‘zeiker’ aan algemene ontwikkeling. Dan moeten diegene maar een koptelefoon op.

  Normen en waarden aldus het grote sprookjesboek


  Maak melding

 8. En dan nog iets, ik zie op de foto’s een heleboel bomen, ongetwijfeld dat daar wel een paar broedende vogels in zitten.

  Ik mag hopen dat er voldoende maatregelen zijn genomen om die arme vogels te beschermen. Ik wacht met smart op de verschillende politieke partijen welke maandag maar even wat vragen gaan stellen hierover.


  Maak melding

 9. Ik was er ook een uurtje en ik zag een hoop mensen en gezinnen die het prettig met elkaar hadden.
  Geen politieinzet nodig, niemand hoefde gefouilleerd te worden
  En het beetje muziek viel in het niets bij de andere megafestivals in Zwolle.
  Het slaat dus ook nergens op dat de Zwolse christenen bij uitstek de klagers over geluidsoverlast bij andere festivals zijn.
  Bianca is dus behoorlijk aan het stigmatiseren.


  Maak melding

 10. @bianca2 jammer dat je het niets vond en hopelijk kan je volgende week weer van een rustige zondag genieten! Ik en vele anderen hebben een topdag gehad, ik hoop dat je ons dit gunt! Het beste toegewenst!


  Maak melding

 11. Ben er niet geweest. Heb er dus niet van genoten of last van gehad. Maar wil toch even reageren op stelling van Bianca:

  En bijbelverhalen vallen bij mij niet onder algeme ontwikkeling. Zelf nadenken en een eigen mening kunnen vormen dan weer wel.

  Ik vind bijbeverhalen, maar ook bijvoorbeeld de Griekse mythes en sagen wel tot de algemene ontwikkeling behoren. Het is dan verder aan de luisteraar om er mee te doen wat hij wil.


  Maak melding

 12. Ik heb geen last gehad van de massaindoctrinatie van kinderen. Best als volwassen, die er zelf voor hebben gekozen, dit doen. Maar blijf het altijd zo jammer vinden voor de kinderen die opgroeien met vele sprookjes, waarvan er een paar niet als zodanig worden benoemd.


  Maak melding

 13. Wat Japser en een aantal andere commentaargevers helemaal vergeten is dat onze Westerse samenleving waarin wij allemaal redelijk veilig, prettig en beschermd leven voor een groot deel door die Joods/Christelijke traditie gevormd is.
  Onze cultuur, onze moraal en onze wetgeving komen dus voor een groot deel uit die “sprookjes”bijbel.
  En ga nou niet zeggen dat die Westerse maatschappij niet deugt wanrt daar zijn we met z’n allen zelf verantwoordelijk voor.


  Maak melding

 14. Zou nooit van een “superieure cultuur” willen spreken. Alle mensen zijn gelijk(waardig). Waarom dan niet alle mensen in hun waarde laten? @

  @ Japser: Wat lijkt je het meest indoctrinerend (schitterend woord trouwens) aan deze bijeenkomst? Of uberhaupt aan religie?
  Zou ik “indoctrinerend” hier …. “massaindoctrinatie van kinderen” nog
  wel ook als “een bedreigend gevoel” kunnen lezen?


  Maak melding

 15. Dat vergeet ik absoluut niet. En ik ben ook blij dat wij onze cultuur hebben gevormd met een deel van de Bijbel in ons achterhoofd (9 van de 10 Geboden sta ik volledig achter!). Waar ik een probleem mee heb is dat er nog steeds mee om wordt gegaan alsof het allemaal waar gebeurt is, en niet een boek vol fabels die kunnen gebruikt worden om een beter mens te worden. En zeker het hele Gij zult goed doen, anders kom je er niet in na je dood stuit mij verschrikkelijk tegen de borst.

  Je kinderen leren om een goed mens te zijn: geweldig. Dat doen door te dreigen met een wraakzuchtige God: verschrikkelijk. Dat doen door te doen alsof er feitelijkheden staan in de Bijbel, terwijl voor 90% nul bewijs is: verschrikkelijk.

  Overigens, die Joodse-cultuur toevoeging die zie ik niet zo. Joden leven al in eeuwen in Nederland, maar hebben zich het grootste gedeelte van die tijd afgescheiden gehouden van de rest van de bevolking. Laten we het houden op een Christelijke cultuur. En nog liever, gezien de afgelopen ~60 jaar: een Sociaal-Christelijke cultuur. Waar (gelukkig) dat Christelijke steeds minder belangrijk wordt.


  Maak melding

 16. ik vind het zo leuk dat iedereen denkt dat het te christenen zijn die zeuren over andere feesten. dat zijn wij vaak niet hoor. daar zijn wij gewoon ook aanwezig.


  Maak melding

 17. 🙂 Japser, wat is je bezwaar tegen dat ene gebod? 😮 Vrees dat ik ze niet eens meer alle 10 kan opdreunen. Zeker niet in de goede volgorde. En ik ben vrogger nog wel geïndoctrineerd 8)


  Maak melding

 18. @ Japser, idd 1e stukje heet “geloven”… En met “als je niet dat doet dan…hel en verdoemenis” heb ik ook veel moeite ja.

  wraakzuchtige God

  herken ik niet.

  Dat zou wat zijn

  En nog liever, gezien de afgelopen ~60 jaar: een Sociaal-Christelijke cultuur. Waar (gelukkig) dat Christelijke steeds minder belangrijk wordt.

  Een sociale-cultuur dus…..pffff daar zijn we, volgens mij, nog ver van af!


  Maak melding

 19. De eerste, dat je alleen Hem zult aanbidden.

  De rest: niet vloeken, neem een dagje rust (liever twee :P), eer je pa&ma, dood niet, verkracht niet, jat niet, lieg niet, wees niet jaloers en doe lief tegen andere 🙂


  Maak melding

 20. Ok, je bent tegen bidden of je vindt het te dwingend “zult”?

  Haha “niet vloeken” tja. Doen veel mensen wel eens. Wel een mooie en heldere samenvatting. Kan me goed voorstellen dat je denkt “zulke heilige boontjes worden tegenwoordig toch niet meer gemaakt”. Denk ook niet dat het daar echt omgaat. Zie in de topic een naam staan die hier wel ff in zou mogen komen om toe te lichten WAAR het dan wél echt om gaat? Ok, nog een poging: Geloof, hoop en liefde?


  Maak melding

 21. Ik ben er op tegen dat kinderen wordt geleerd dat er een God is, dat dat de enige is, en dat je naar hem (via de Bijbel en priesters) moet luisteren, want anders…


  Maak melding

 22. @ Japser, misschien kan er een leraar van een basisschool (neem aan dat je daar op doelt) inkomen die vertelt wat er op een Chr. school geleerd wordt. Denk dat het (voor jou) nogwel meevalt.

  Of

  Bedoel je wat er precies achter de voordeur wordt bijgebracht?
  Denk dat je van de uitkomsten van dat “onderzoek” helemaal nog wel zou staan te kijken. Maar vanwaar je haar tegen het Christendom, ook tegen andere religies, sekten, Leger des Heils etc? Ook tegen bepaalde ideologiën als het Neo-Liberalisme 😛

  10:28 vroeg ik ook al

  Of uberhaupt aan religie?  Maak melding

 23. Uberhaupt religie. En dan zowel achter de voordeur, op school of in de tempel. Je kinderen opvoeden tot goed mens (wat dat dan ook is), prima. Maar dan alleen door ze goede voorbeelden te geven, niet door te zeggen dat anders God je niet moet. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor Sinterklaas en braaf blijven.

  Iedereen mag van mij geloven wat hij wil. Ook al is daar nul bewijs voor, en zelfs hoogst onwaarschijnlijk. Maar dan wel uit eigen keuze.


  Maak melding

 24. Wat er op scholen wordt geleerd weet ik redelijk goed overigens 🙂 Ik ging altijd naar de dichstbijzijnde school 😉


  Maak melding

 25. Mooi streven, probeer ik ook

  Je kinderen opvoeden tot goed mens (wat dat dan ook is), prima. Maar dan alleen door ze goede voorbeelden te geven, niet door te zeggen dat anders God je niet moet.

  Dat laatste vind ik nogal 1950.

  Eens ook over “geloven wat hij/zij wil en voor vrije keuzes.

  Ging zelf ook naar de dichtsbijzijnde school: logisch. Prima keus gebleken bij mij trouwens. Hoe heette jouw basisschool dan?


  Maak melding

 26. In Zwolle het Turfschip (maar daar heb ik maar een half jaar op de basisschool gezetten, daarvoor bestond basisschool nog niet, en daarna ben ik voor een paar jaar verhuisd naar buiten Zwolle :)). Openbaar dus. Maar later wel op het TAK gezeten 🙂


  Maak melding

 27. 🙂 Openbaar, nixxx mis mee. Terug verhuizen naar Zwolle; altijd goed. Wij hebben ons altijd op De Wiekslag aardig vermaakt. Waren ook sterk in sporten en schaken etc.

  Jij dan Mariane ook op school gezeten 😉


  Maak melding

 28. ik vond eht een super evenement.

  koekie, op 11 juni 2012 om 01:46
  house muziek mag niet van god, dat klopt niet want je hebt ook christelijke house:).

  jammer van die negatieve reactie, er was niet eens politie nodig, en het veld was geen rommel.
  er was ook niks opdringerigs aan want je werd niet gedwongen om te gaan geloven, maar het zou wel mooi zijn


  Maak melding

 29. Hoopte dat mariane nog wel met een inhoudelijke vraag, suggestie, opmerking, indruk oid zou komen…..nou ja, kan nog.
  Hoop doet immers leven 🙂


  Maak melding

Reageer