Ichtus Zwolle haalt kwart ton op voor goed doel

Het Sponsor Nacht Volleybal Toernooi dat in de nacht van 23 op 24 maart is georganiseerd door de christelijke studentenvereniging Ichthus Zwolle, heeft maar liefst een kwart ton opgebracht. De opbrengst is bestemd voor straatkinderen in Honduras. 

Het volleybaltoernooi is een jaarlijks terugkerend evenement van de vereniging. Nog nooit werd zo’n enorm bedrag bij elkaar gevolleybald. De hoogte van het bedrag is voor een groot deel te danken aan de Nederlandse Commissie voor Ontwikkelingssamenwerking (NCDO) en stichting Wilde Ganzen die het netto opgebrachte bedrag van 9707,07 euro vermenigvuldigden met 2,6.

Het nettobedrag werd bij elkaar gehaald door de twintig deelnemende teams. Alle teams waren verplicht deelnamegeld te betalen. Daarnaast werd van de deelnemers verwacht dat zij zich lieten sponsoren. Voor het team met het hoogste sponsorbedrag, maar liefst 1730 euro, lag een klein presentje klaar.

Vertegenwoordigers van Ichthus hebben op zaterdag 12 mei een symbolische cheque overhandigd aan de stichting Homeless Child. De stichting heeft toegezegd het volledige bedrag te besteden aan de bouw van een tweede verdieping op kindertehuis Hogar Suyapa in El Progreso, Honduras.
 
Het persbericht komt twee maanden na het toernooi omdat er lange tijd onduidelijkheid was over het eindbedrag. Zelfs op dit moment bestaat daar nog enige onzekerheid over. Er ligt nog een verzoek bij de Gemeente Zwolle voor een sponsorbedrag van 1830 euro. De gemeente na het verzoek acht weken om een besluit te nemen. Het besluit word tussen nu en vier weken verwacht. Mocht het verzoek worden ingewilligd dan zal het uiteindelijke bedrag uitkomen op: 29.998,18 euro (door opnieuw de verdubbelingen).
 
Ichthus is betrokken bij de maatschappij en tracht door dit volleybaltoernooi haar maatschappelijke betrokkenheid ook uit te dragen.

Artikel delen:

Reageer