Jonathan Steenbergen derde bij criterium Kickbike Cup

Zwolle – Stepteam Selles Kamperzeedijk heeft afgelopen zaterdag tijdens een criterium en estafette de nodige podiumplaatsen veroverd. In totaal zeven. De resultaten tellen mee voor de nationale Kickbike Cup.

j.steenbergen.jpg
Foto: Bernd Steenbergen
Bij de stepestafette gebruikt een team één step. De techniek van overdracht is hierbij heel belangrijk. Jonathan Steenbergen van Stepteam Zwolle staat op het punt de step over te dragen aan André Visscher. Omdat een team in hetzelfde tenue moet rijden draagt Jonathan niet de kenmerkende blauw-zwart-witte outfit van Stepteam Zwolle, maar dat van zusterteam Selles Kamperzeedijk.

De wedstrijden werden verreden op een parcours met een lengte van 880 meter in  Woudenberg, gelegen aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Het parcours was met vier haakse bochten, vijf drempels en een haarspeldbocht redelijk technisch te noemen. Het was aan de frisse kant met een stevige bries en enkele spetters. Het Kamperzeedijker team was met veertien deelnemers op een totaal van 71 inschrijvingen goed vertegenwoordigd.Het criterium, een wedstrijd over 1 uur en 1 ronde, viel ten prooi aan Martijn Tiemens, lid van lokaal team High Level – Van der Laan. Hij reed het volledige peloton op één ronde en meer. Jonathan Steenbergen van zusterteam Zwolle legde beslag op een sterke derde plaats. Hermien Koers veroverde bij de dames senioren eveneens de derde plaats. Bij de dames junioren toonde Alice Klooster zich met een eerste plek te sterk voor de concurrentie. Tot slot legden Marit van der Weerd en Diana Klooster beslag op de plaatsen 2 en 3 bij de dames cadetten.

De estafette werd verreden over een half uur en 1 ronde. Hier veroverden het het dames- en herenteam van Selles Kamperzeedijk tweemaal plaats 2 en stond het dames jeugdteam na afloop op de hoogste trede. Tot slot moet vermeld worden dat nog eens vijf deelnemers en één estafetteteam plaatsen 4, 5 en 6 veroverden.

Later deze maand neemt een aantal leden deel aan de Eurocup in Lyon en staat het NK Sprint op de agenda. Kijk op www.stepteamkamperzeedijk.nl voor meer info.

Artikel delen:

Reageer