Frankrijk overheerst tafeltennistoernooi in Zwolle

Zwolle – Het internationaal 6 landen kadettentoernooi,(Nederland, Duitsland, Zweden, Denemarken, Zweden en Engeland) georganiseerd door Tafeltennis Zwolle en de NTTB, heeft een heel hoog niveau tafeltennis laten zien. Frankrijk is zowel in het landentoernooi als in het individuele toernooi als absoluut het beste uit de bus gekomen. Het is de afgelopen drie dagen een geweldig evenement geweest. De organisatie was perfect en alle vrijwilligers hebben prima werk verricht. Het Landstede Topsportcentrum heeft laten zien de ideale plek te zijn om dit soort internationale en nationale tafeltennisevenementen te organiseren.

france_1.jpg
Foto’s: Henk Hommes

Liet het landentoernooi al een hoge kwaliteit aan tafeltennis zien, het spelniveau tijdens het individuele toernooi was regelmatig werkelijk adembenemend. De Nederlandse meisjes en jongens lieten zien dat zij zich met de besten kunnen meten. De spelers en speelsters van de 6 landen lieten het publiek regelmatig smullen van hoogstaand tafeltennis, een fantastische inzet en groot spelinzicht. Na veel prachtige wedstrijden en vele mooie rally’s liet weer Frankrijk zien dat zij in deze leeftijdsklasse bij zowel de jongens als bij de meisjes tot de absolute top van Europa behoren, met Duitsland bij de meisjes als een zeer goede tweede. Het beleid van de Franse tafeltennisbond mag een voorbeeld zijn voor veel andere landen in Europa. Dit heeft de afgelopen 3 dagen voor de jongens én de meisjes geresulteerd in de eerste plek bij zowel het landen- en het individuele toernooi.

france_2.jpg

france_3.jpg

De Zwolse wethouder Gerrit Piek en de technisch directeur van de NTTB Achim Sialino konden de bekers bij de meisjes uitreiken aan Emilie Jaffeux (FRA) 1ste, Janine Kämmerer en Luisa Säger uit Duitsland als 2e en 3e. Bij de jongens stonden zelfs 3 Fransen op het podium; Lucas Rigault 1ste, Nolan Givone en Joé Seyfried als 2e en 3de. Het mag een zeer geslaagd en sportief evenement genoemd worden.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Zwolle – Het internationaal 6 landen kadettentoernooi,(Nederland, Duitsland, Zweden, Denemarken, Zweden en Engeland)… Mis ik toch net uitgerekend Frankrijk in de opsomming… 😉


    Maak melding

Reageer