Zesde Horecavoetbaltoernooi bij HTC

Op zondag 3 juni staat het complex van voetbalvereniging HTC aan de Brinkhoekweg in het teken van het zesde horecavoetbaltoernooi. Ruim achttien jaar geleden kwam er een eind aan een serie horecatoernooien in Zwolle, maar in 2002 werd de draad weer opgepakt. Het toernooi ‘nieuwe stijl’ werd een groot succes en wordt dit jaar dus voor de zesde keer gehouden.

De organisatoren zijn er in geslaagd om met de nieuwe formule maar liefst 20 elftallen op de been te brengen en er is inmiddels ook een wachtlijst ontstaan van bars en restaurants die ook willen meedoen aan het toernooi. In totaal zullen dit jaar 350 voetballers, scheidsrechters en begeleiders in actie komen. De aftrap voor de eerste wedstrijd wordt om 11.00 uur verricht. De wedstrijden in de vier poules duren tot 15.00 uur. De kwart finales beginnen rond 15.30 uur en de finale en troostfinale staan gepland om 17.05 uur. De organisatoren Paul Bosch van café Bosch, Hans Langenkamp van café Traffic en Roy Fernandes hebben ook dit jaar weer een kinderprogramma samengesteld. Het horecatoernooi moet een familiedag worden.

De sportieve sfeer moet voorop staan tijdens de wedstrijden beklemtonen de organisatoren. Al maanden zijn de horecabedrijven bezig teams samen te stellen, bestaande uit stamgasten en spelers van nagenoeg alle Zwolse voetbalverenigingen.

Deenemers zijn dit jaar: café de Kleine, de Vergane Glorie, Bloopers, de Hete Brij, de Bommel, ’t Swolsch café, De Belgische Keizer, de Casteleyn, The Big Bull, de Joffer, café Bosch, café Traffic, Bar de Pul, Het Proeflokaal, de Twee Heeren, de Vrolijkheid, ’t Kroegje en de restaurants de Buik van Parijs, de Peppermill en La Stalla. Zij strijden om de “Rondje Swolle Bokaal”. Direct na de prijsuitreiking zal de kantine van HTC gesloten worden, zodat deelnemende teams en hun supporters voor een “after party” de stad kunnen intrekken. Voetbal staat centraal tijdens het toernooi, voor de nabespreking (de derde helft)  kan men vervolgens terecht in de deelnemende bedrijven.

Artikel delen:

Reageer