Zwanen gevangen bij afslag A28 rotonde Zwolle Zuid

Zwolle – Maandagmorgen rond 10.00 uur is voor het kantorencomplex van de IJsseltoren van ABN AMRO en ‘De stoel’ van GDF SUEZ, nabij rotonde Zwolle Zuid, een zwanenpaar met zes jongen verwijderd.

zwanenvangst.jpg
Foto: Monique Kogelman
De zes jonge zwaantjes zitten langs de weg bij de lantaarnpaal. Op een meter afstand kijken de twee ouders naar de gevaarlijke situatie.

Het zwanenpaar had de laatste weken in een waterpartij bij de kantoren zes eieren uitgebroed. Nu de jonge zwanen klaar waren om de wereld te verkennen vormden ze een gevaar voor het voorbijrazende verkeer rond de afslag van de A28 bij Zwolle Zuid. Diverse motoragenten en een dierenambulance waren nodig om de acht zwanen te vangen. Het was niet de eerste keer dat de zwanen verwijderd werden. Nadat ze vorig jaar al eens vanaf dezelfde locatie verplaatst waren keerden ze dit voorjaar terug op hun favoriete stekje.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Kijk, het KAN dus wel. Een week of twee geleden liepen er een stuk of 20 ganzen op de rotonde bij Velp, dus op de rijweg. Auto’s konden er haast niet langs, het was nog druk ook, kortom een zootje ongeregeld. Ik bellen met : “geen spoed, wel politie” en na tweemaal te worden doorverbonden kort gemeld waar en wat er loos was. Het antwoord was klip en klaar: Mijnheer, hier doen we niets aan. Ik heb mijn dure belminuten maar niet verder laten oplopen…..
    Dus dan is het wel prettig dat ze er hier in Zwolle beter mee om gaan. Goed gedaan mannen/vrouwen !!


    Maak melding

  2. @Quesjer: Zwolle rules! 😀

    Vandaag dus niet alleen in Stadshagen een stel zwanen die de boel ophield… Ik had vanmorgen onderweg met de meiden naar school al een zwanenpaartje met twee jongen in de beek gezien, daarna toen ik naar mijn werk fietste aan het Twistvlietpad nog een paartje met meer jongen die voor oponthoud zorgden doordat een mevrouw met een ‘bakfiets’ met kinderen van een kinderopvang midden op deze weg stilstond om te gaan kijken… Nou ja, voor de kids natuurlijk leuk om te zien, maar mijn baas gaat het niet snappen als ik daardoor te laat kom 😉


    Maak melding

Reageer