SeniorWeb Zwolle verlaagt cursusprijzen

Zwolle – SeniorWeb Zwolle verlaagt de cursusprijzen voor het lesseizoen dat begin september van start gaat. Dit is mogelijk dankzij een goede samenwerking met WijZ, een zuinig beleid en de verwachting dat mensen positief zullen reageren op de prijsverlagingen. Het uitgangspunt van de non-profit stichting is dat de cursussen en workshops voor alle senioren in Zwolle en omgeving toegankelijk en betaalbaar zijn en blijven.

Een complete basiscursus kost vanaf september € 35. De basiscursus is bedoeld voor 50plussers die nog geen ervaring hebben met een computer. Senioren die dat wel hebben kunnen kiezen voor cursussen in: Internet en e-mail, Werken met Word, Fotobewerking, Excel, Website bouwen of PowerPoint. Deze cursussen kosten vanaf het nieuwe lesseizoen € 60. Alle cursussen bestaan uit 7 wekelijkse lessen van 2 uur. Tijdens de les wordt u begeleid door een docent en één of twee assistenten. Het benodigde lesmateriaal voor de cursussen is niet bij de prijs inbegrepen en de kosten hiervan variëren van € 10,- tot € 18,-.

Diverse workshops

Naast het cursusaanbod biedt SeniorWeb-Zwolle ook diverse workshops aan. De workshops zijn: Picasa, fotoalbum maken, Organiseren van mappen, Skype, Picasa webalbum, een Back-up maken in Windows XP en – 7, RABI Internetbankieren, Genealogie, Starten met internet en e-mail, Social media (Hyves, Twitter en Facebook), iPad, Veiligheid en Windows 7 vervolg. De prijzen van de workshops variëren van €15 tot €35. Ook de duur van de workshops varieert van 1 tot 3 wekelijkse lessen van 2 uur. Net als bij de cursussen worden de workshops gegeven door een docent en één of twee assistenten. Het lesmateriaal voor de workshops is bij de prijs inbegrepen.

Alle cursussen en workshops worden gegeven in De Terp, Radewijnstraat 1 te Zwolle. De lesgroepen bestaan uit max. 8 personen en voor iedere cursist is een computer beschikbaar. De docent werkt met een beamer zodat de cursist op het scherm alles goed kan volgen.

Vrijwilligers

De docenten en assistenten zijn allemaal vrijwilliger en jaarlijks probeert de stichting een interessante training aan te bieden om op de hoogte te blijven van alle veranderingen in de ICT wereld. 50plussers die al de nodige ervaring hebben met computers en graag mensen hiermee helpen, kunnen zich altijd aanmelden als vrijwilliger via de website: www.seniorwebzwolle.nl.

SeniorWeb-Zwolle

SeniorWeb-Zwolle organiseert al 12 jaar met momenteel 48 vrijwilligers computercursussen en –workshops voor 50plussers. Het doel van SeniorWeb-Zwolle is het computergebruik van ouderen te bevorderen met het oog op maatschappelijke participatie, communicatie en behoud van zelfstandigheid. SeniorWeb Zwolle werkt samen met WijZ en Rabobank IJsseldelta.

Meer informatie?

Meer informatie is te vinden op www.seniorwebzwolle.nl of telefonisch via: 038-4650954. Direct inschrijven kan via de website of telefonisch van maandag t/m woensdag via 06 19446166.

Op 14 augustus 2012 is er een Open dag waar men vrijblijvend informatie kan inwinnen over de activiteiten van SeniorWeb-Zwolle onder het genot van een gratis kopje koffie. U bent van harte welkom van 09:30u tot 12:30u in De Terp.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Windows xp gaat er in april 2014 uit, en ik heb een oude computer. Men raadt aan om over te gaan op windows 7 of 8. Is het aanschaf van een tablet dan niet beter/handiger en/of goedkoper. En wordt het leren en omgaan met deze nieuwe windows op een tablet ook gedoceerd.

    Graag een antwoord hierop,

    Alvast hartelijke dank, Mary van Riel


    Maak melding

Reageer