Benefiet voor Stichting Verleende Krachten

Zwolle – Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van Stichting Verleende Krachten wordt op zaterdag 7 juli 2012 een benefiet georganiseerd op De Schellerhoeve in Zwolle-Zuid. Stichting Verleende Krachten zet zich in voor de ontwikkeling van projecten waar mensen met een lichamelijke handicap kunnen wonen.

Eén jaar geleden, op 5 juli 2011, richtten Niels en Hilde ten Hagen Stichting Verleende Krachten op om een goede oplossing te vinden voor lichamelijk gehandicapte mensen die de regie over hun eigen zorg willen en kunnen voeren. Projecten worden gerealiseerd door de steun van partners die vanuit hun maatschappelijk verantwoord ondernemerschap geloven in de passie en kracht van samenwerking. Op zaterdag 7 juli 2012 wordt de eerste verjaardag van Stichting Verleende Krachten gevierd. Om 13:00 uur worden de festiviteiten geopend, waaronder een doorlopende barbecue en een veiling van producten en diensten van partners en anderen die de Stichting een goed hart toedragen. Het wordt een feestelijke bijeenkomst om te vieren èn om de Stichting te steunen. De toegang tot dit evenement is gratis en voor jong en oud zijn er activiteiten. Voor deelname aan de barbecue wordt een bijdrage gevraagd en ook de opbrengst van de veiling komen geheel ten goede aan de Stichting. Diegenen die dit evenement mogelijk maken, dragen kosteloos een steentje bij aan het succes van deze benefiet.

Samenwerken is het sleutelwoord bij de Stichting Verleende Krachten, het maximale resultaat ontstaat door elkaar te versterken. Zo wordt de juiste chemie gecreëerd tussen Wonen, Leren en Werken en hierdoor ontstaat een situatie waarin we samen zorgen voor maximaal leven zonder beperkingen.

In een project van de Stichting Verleende Krachten wonen mensen met een lichamelijke beperking met de behoefte aan 24-uurszorg op afroep. Deze zorg wordt (onder meer) geleverd door studenten die wonen op studentenkamers in de (buurt van) de zorgwoningen van Stichting Verleende Krachten. Op deze manier genieten zij de ideale praktijkopleiding, gestuurd vanuit de doelgroep zelf. Een project van de Stichting Verleende Krachten is altijd gebaseerd op het drieluik Wonen, Leren en Werken, dat gefundeerd is op de samenwerking met een lokale onderwijsinstelling en een lokale zorgaanbieder.

De Stichting Verleende Krachten werkt aan haar eerste project in Zwolle Zuid. De benefiet op 7 juli 2012 is een feestelijke bijeenkomst die ook middelen bij elkaar moet brengen om de activiteiten van de Stichting te ondersteunen. Meer informatie? Kijk op http://www.verleendekrachten.nl of kijk op Twitter: verleendekr8en of Facebook.com/verleendekrachten.

Artikel delen:

Reageer