Op de foto met bekende auto’s bij The Cannonball Run

Zwolle – Maak kennis met de deelnemers van de ludieke vijfdaagse autorit The Cannonball Run en hun bijzondere thema-bolides. De briefing van de eerste Nederlandse editie van de rit vindt zaterdag 16 juni om 13.00 uur plaats bij de Van der Valk Inn te Zwolle. Bij de briefing presenteren de teams zich met hun ‘gepimpte’ auto’s en worden zij geflankeerd door de filmauto’s KITT, General Lee, de bus van The A-Team, VW-kever Herbie en een heuse Delorean.

Dit is de eerste briefing van de organisatie van The Cannonball Run 2012. Uit heel Nederland komen de deelnemers van The Cannonball Run bij elkaar om hun teams te presenteren aan het publiek en aan elkaar. Wat deze eerste briefing speciaal maakt is de aanwezigheid van een bijzondere verzameling van filmauto’s: KITT uit de populaire serie Knightrider, de bus van het A-team, de General Lee van de Dukes of Hazzard, de VW-kever Herbie en een heuse Delorean bekend van de film Back-to-the-Future. Aanwezigen kunnen hun hart ophalen aan de gepimpte thema-auto’s van de deelnemende teams én op de foto met beroemde filmauto’s. De briefing vindt plaats in de middag van 16 juni aanstaande op het Van der Valk terrein in Zwolle. Iedereen is welkom. Zelf meedoen aan de run kan ook, inschrijven kan nog tot de 16e juni op www.thecannonballrun.nl.
Met een knipoog naar de gelijknamige film en geïnspireerd door de Engelse Ramshackle Rally gaat de ludieke autorit The Cannonball Run deze zomer op 30 juli van start. In vijf dagen tijd zullen de teams 2.600 km af leggen van Zwolle naar het Spaanse Valencia. Van deelnemende teams wordt verwacht dat ze in thema aan de start verschijnen. Dat betekent dat ze de auto en zichzelf moeten ‘pimpen’. De run van Zwolle naar Valencia draait om plezier, avontuur en de vindingrijkheid van de deelnemers die dagelijks ludieke opdrachten moeten uitvoeren. De inschrijving is nog open tot de briefing op 16 juni a.s.

Een deel van het inschrijfgeld wordt gedoneerd aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Vanuit de organisatie rijdt er zelfs een KiKa team mee in The Cannonball Run om extra aandacht te vragen voor het fondsen werven voor onderzoek voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker.

De route van de Cannonball Run start in Zwolle, loopt door Frankrijk via Nancy onder Parijs door naar Le Mans. Vanuit de legendarische race-stad Le Mans wordt verder gereden door de streek van Cognac en wijn, om over de Pyreneeën Spanje binnen te rijden en daar donderdag te eindigen in Zaragoza. Vrijdag wordt na een indrukwekkende week gefinisht in het altijd zonnige Valencia, waar wordt afgesloten met een knallend eindfeest, waar het winnende team de Cannonball Run-prijs overhandigd krijgt.    

Artikel delen:

Reageer