Deltion en Van der Capellen bevorderen doorstroom

Zwolle – Het ICT-Lyceum van het Zwolse Deltion College en de Van der Capellen Scholengemeenschap hebben de handen ineen geslagen om de doorstroom van het voortgezet onderwijs naar het mbo te bevorderen. Met deze samenwerking hopen de initiatiefnemers nog meer jongeren inzicht te geven in de voordelen en toekomstperspectieven binnen de informatie- en communicatietechnologie (ICT) en de techniek in het algemeen.

De afdeling Informatisering en Automatisering van het Deltion College heeft samen met studenten van de opleiding ICT hardware gereed gemaakt voor de Van der Capellen Scholengemeenschap. Van der Capellen beschikt over locaties in Wijhe, Elburg, Dedemsvaart en Zwolle. In Zwolle is een speciaal leslokaal ingericht, waar de door Deltion beschikbaar gestelde materialen zijn opgesteld. Van Olst, docent bij de Van der Capellen: “We willen samen met Deltion lessen verzorgen die aansluiten op het niveau van het mbo. Daarnaast willen we kijken of we eventuele vrijstellingen voor de leerlingen op het mbo kunnen bewerkstelligen.”

Naast het beschikbaar stellen van de materialen en het samen gebruiken van het lesmateriaal, willen de docenten van het Deltion en de Van der Capellen aandacht schenken aan de uitwisseling tussen studenten en docenten. Hilbers, opleidingsmanager aan het ICT-Lyceum van het Deltion: “De leerlingen van de Van der Capellen kunnen een dagje bij ons meelopen, om alvast uitgebreid kennis te maken met het vak en de opleiding.”

Meer informatie over de Van der Capellen Scholengemeenschap staat op www.capellen.nl en het ICT-Lyceum van het Deltion College op www.deltion.nl

Artikel delen:

Reageer