PEC Zwolle viert 102 jarig bestaan

Zwolle – Op 12 juni 1910 fuseerden PH (1906) en EDN (1904) tot Prins Hendrik Ende Desespereert Nimmer Combinatie (PEC) in Hotel Koenders op de Grote Markt in Zwolle. Dit betekent dat de club vandaag, dinsdag 12 juni 2012, jarig is en 102 jaar bestaat!

In deze 102 jaar is de naam van de club meerdere keren gewijzigd. In 1910 fuseerden PH en EDN tot PEC, in 1971 werd de naam gewijzigd naar PEC Zwolle en in 1982 werd daar het jaartal aan toegevoegd: PEC Zwolle ’82. In 1990 vond de naamswijziging van PEC Zwolle ’82 naar FC Zwolle plaats. Op 1 juli 2012 neemt PEC Zwolle het stokje officieel over van FC Zwolle. Vanaf die datum behoort FC Zwolle tot het verleden en treedt PEC Zwolle toe tot de Eredivisie. Blauw-wit blijft de kleur van de club en in het logo wordt komend seizoen enkel de naam gewijzigd.

Tenues
PEC Zwolle speelt haar thuiswedstrijden het komende seizoen, net als in de afgelopen seizoenen, in het traditionele blauw-wit gestreepte shirt. Voor de uitwedstrijden wordt het groen-witte shirt gebruikt, waarbij er gekozen is voor de klassieke zwarte broek in plaats van de witte broek waarin tot op heden gespeeld werd.

Het nieuwe wedstrijdshirt is voor de selectie van PEC Zwolle vanaf juli 2012 beschikbaar. Wil jij zelf pronken met het nieuwe wedstrijdshirt van PEC Zwolle? Deze kun je vanaf zaterdag 4 augustus 2012, tijdens de Open Dag, bemachtigen!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

21 gedachten over “PEC Zwolle viert 102 jarig bestaan”

  1. @dick

    Kosten wedstrijdshirt zullen zo tussen de ?? 50,- en ?? 60,- liggen op de Open Dag.

    Verder gaat de seizoenkaartverkoop heel erg hard. Meerdere vakken zijn al uitverkocht. Voorzitter Visser meldde afgelopen vrijdag dat het erop lijkt dat alle thuiswedstrijden van PEC Zwolle aankomend seizoen uitverkocht zijn.

  2. Pec zing mee zing mee
    we zingen weer ons vrolijk lied
    groen en wit blijft altijd fit

    Ha wat mmoi 102 jaar al

  3. maf…. er is een club 102 jaar geleden opgericht. PEC Zwolle bestaat op dit moment niet, dus zeker geen 102 jaar.
    Zo kun je alles wel vieren…

  4. Populisme van een voorzitter en een AD die op deze manier de blunder willen verdoezelen van het niet communiceren van de belachelijke naamswijziging waar maar een handjevol mensen blij mee zijn !!!

  5. Zwolle gaat de Eredivisie in. Zijn wij er als supporters klaar voor? Gaan we eindeloos door discussiëren over FC of PEC of weergalmt ZWOLLUH thuis en uit door de stadions? Zeg het maar. Ik kies voor ZWOLLUH NOAR VEUR’N!

  6. @Elrey Heb jij die keuze een paar jaar geleden ook al niet gemaakt maar bleek dat niet een verkeerde keuze te zijn of ga je straks mee naar AGOVV ?????

  7. @Elrey Heb jij die keuze een paar jaar geleden ook al niet gemaakt maar bleek dat niet een verkeerde keuze te zijn of ga je straks mee naar AGOVV ?????

    Sorry, ik snap deze reactie niet. Hoop je nu dat PEC degradeert? Graag iets meer uitleg.

  8. Bericht door FC Zwolle Supporter, op 13 juni 2012 om 07:28
    @Elrey Heb jij die keuze een paar jaar geleden ook al niet gemaakt maar bleek dat niet een verkeerde keuze te zijn of ga je straks mee naar AGOVV ?????

    Ronald?
    Weer een andere naam?

    Gebruik je echte naam zodat iedereen weet wie je bent.

  9. Populisme van een voorzitter en een AD die op deze manier de blunder willen verdoezelen van het niet communiceren van de belachelijke naamswijziging waar maar een handjevol mensen blij mee zijn !!!

    Ik hoorde een gerucht dat de naamswijziging van FC naar PEC bij de directeur van een groot steigerbouwbedrijf vandaan komt…

  10. Zou wel mooi zijn als het alle wedstrijden vol zal zitten. is mooi voor de sfeer en voor de inkomsten van Zwolle. Begroting die Zwolle naar KNVB heeft ingediend is 7,1 miljoen euro.

  11. Ok 7,1 mln. Lijkt toch niet heel weinig. Zijn de eerste seizoenkaarten al niet uitverkocht? Heb er zelf bijvoorbeeld geen 1. Maar verwacht dan ook (keerzijde) absoluut niet dat ik nog in de vrije verkoop kaartjes voor

    PEC-Twente
    PEC-AZ
    PEC-Feyenoord
    PEC-PSV

    En z̩ker niet voor PEC РAjax

    kan bemachtigen. Nou ja, er zal veel op tv zijn. Zonen hebben wel een kaart, vind live-verslag ook altijd mooi. En zal zéker ook een paar wedstrijden gaan……………………mits alles niet al tevoren is uitverkocht natuurlijk 😉

  12. Nou ik zou ook absoluut geen nee zeggen tegen een PEC/

    / Neem aan dat ie betaalbaar is. Maar ik heb nog niet gehoord (kan aan mij liggen) of de vaste thuisspeeldag de zaterdag is. Bedoel, ik ben wel een `planner` en je kunt je tijd maar 1x besteden. Het weekend is immers sowieso FEEST 😀

    Wil hierbij alleen al deze enorme hit in de herinnering roepen Zaterdag

Reacties zijn gesloten.