Prinses Máxima bezoekt de Twijn in Zwolle

Zwolle – Prinses Máxima heeft dinsdagmiddag onderwijscentrum de Twijn bezocht. Ze deed dat in het kader van het Oranjefonds project "Hoor eens wat ik kan". De prinses liet zich informeren over het bijzondere project, luisterde naar de resultaten van de leerlingen en woonde met de ouders van de kinderen een indrukwekkend concert bij.

maxima_26.jpg

De prinses werd warm onthaald door de kinderen van de school, nam een kijkje bij de muzieklessen, sprak met medewerkers van de Twijn en Muzerie en woonde tot slot een speciaal concert bij in de gymzaal. Daarbij waren ook burgemeester Meijer van Zwolle en Commissaris van de Koning Bijleveld aanwezig. Prinses Máxima en Prins Willem Alexander hebben  ‘Hoor eens wat ik kan’ mogelijk gemaakt via hun Oranjefonds. Het project werd eind vorig jaar geselecteerd uit meer dan 180 voorstellen. Ook het Fonds voor Cultuurparticipatie  en Stichting het Hervormd Weeshuis steunden het initiatief. Sindsdien kregen alle 200 leerlingen van de Twijn wekelijks muziekles, leerden ze een muziekinstrument bespelen of op een andere manier muziek beleven en ervaren. Een muziekinstrument bespelen is niet voor alle kinderen op de Twijn even makkelijk vanwege de beperking die ze hebben. Daarom werden sommige instrumenten speciaal aangepast en moesten de muziekdocenten anders les geven dan ze gewend zijn. Hiervoor kreeg het project ondersteuning van het Hervormd Weeshuis.

maxima_8.jpg
Prinses Máxima wist direct dat de leerlingen een Argentijns slaapliedje voor haar ingestudeerd hadden

maxima_10.jpg

12-06-2012_maxima_op_bezoek_bij_de_twijn_boterdiep_03.jpg
Meer foto’s via Lees verder…

Projectleider Elly Cuhfus; “Wat het project zo bijzonder maakt, is dat we dankzij het Oranjefonds de mogelijkheid krijgen om de ervaring en kennis die we nu opdoen, te delen met collega-kunstencentra en in te zetten op andere scholen voor speciaal onderwijs”. Teamleider Marjolein de Graaf van de Twijn: “We zijn heel blij met dit cadeau. Leerlingen maken dankzij deze lessen elk op hun eigen niveau een ontwikkeling door die verder reikt dan muziek”. De prinses werd op het schoolplein feestelijk en muzikaal uitgezwaaid door alle kinderen van de Twijn. Muzerie en de Twijn zijn zo enthousiast over de resultaten dat ze hopen dat het project volgend schooljaar een vervolg krijgt.

De Twijn is een school voor kinderen met een lichamelijke, verstandelijke en/of meervoudige beperking. In samenwerking met vakdocenten van de Muzerie krijgen de kinderen de kans om een instrument te leren bespelen. Dit project maakt onderdeel uit van Kinderen Maken Muziek. Een initiatief dat wordt geleid door het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

maxima_1.jpg
Burgemeester H.J. Meijer begroet Prinses Máxima in Zwolle….

Voor Muzerie biedt het project een mogelijkheid om meer expertise te ontwikkelen met betrekking in het werken met kinderen met een beperking. Teammanager Gabriël Maassen kondigde in juni, tijdens de opening van de eerste kunsteducatiemarkt voor het basisonderwijs, al aan dat Muzerie zich meer op het speciaal onderwijs zou gaan richten. “Dankzij het Oranjefonds wordt het mogelijk dat we de ervaringen en kennis die we opdoen ook inzetten op andere scholen voor speciaal onderwijs of bijvoorbeeld in projecten op het gebied van theater en dans”.

maxima_2.jpg

maxima_3.jpg

maxima_5.jpg

maxima_30.jpg

maxima_31.jpg

maxima_32.jpg

maxima_33.jpg

maxima_34.jpg

maxima_35.jpg

maxima_7.jpg

maxima_12.jpg

maxima_4.jpg

maxima_13.jpg

maxima_14.jpg

maxima_15.jpg

maxima_16.jpg

maxima_17.jpg

maxima_18.jpg

maxima_20.jpg

maxima_21.jpg

maxima_22.jpg

maxima_23.jpg

maxima_24.jpg

maxima_25.jpg

12-06-2012_maxima_op_bezoek_bij_de_twijn_boterdiep_01.jpg

12-06-2012_maxima_op_bezoek_bij_de_twijn_boterdiep_02.jpg

12-06-2012_maxima_op_bezoek_bij_de_twijn_boterdiep_04.jpg

Artikel delen:
Reacties 13
  1. Paar foto’s van een mooie vrouw in Zwolle, zijn nooit weg :D:D:D

    * Sta nog een keer met haar op de foto (in een grote menigte) 😀 Bij de opening van die Kinderkliniek in Isala…ben benieuwd naar de platen van 12/6.


    Maak melding

Reageer