VV Berkum haalt Webb en Van Brummen

Zwolle – Hoofdklasser VV Berkum heeft nog weer twee spelers aangetrokken voor zijn eerste selectie in het nieuwe seizoen 2012-2013. Aanvaller Eugène Webb komt over van hoofdklasser WHC en middenvelder Jeroen van Brummen verruilt de Zwolse eersteklasser WVF voor stadgenoot Berkum.

 

De 21-jarige Webb is een linksbenige aanvaller die in de jeugd speelde bij HTC en daar doorgroeide naar het eerste elftal. Dat werd al direct een succes want in zijn eerste seizoen bij de hoofdmacht dwong HTC promotie naar de derde klasse af en werd Webb topscorer met 19 doelpunten. Er volgde een ‘transfer’ naar WHC, waarvoor hij het afgelopen seizoen regelmatig in het eerste elftal speelde en ook drie keer scoorde. “Ik heb daar veel bijgeleerd en dat was ook de bedoeling, want ik ben leergierig. Maar ik moest wel erg lang wachten op zekerheid voor het volgende seizoen en was dus onzeker over mijn toekomst bij WHC. Ik denk dat ik me bij Berkum verder kan ontwikkelen, de ploeg heeft de afgelopen tweede helft van de competitie laten zien dat ze mentaal heel sterk zijn,” aldus Eugène Webb.

 

Voor Jeroen van Brummen betekent de overgang naar Berkum een terugkeer op het ‘oude nest’. De nu 25-jarige rechtsbenige middenvelder, die zowel controlerend als aanvallend kan worden ingezet, begon ooit bij de jeugd van Berkum, waar hij door leek te gaan groeien naar de hoofdselectie. In die fase koos hij echter voor VV Wijthmen, waar hij één seizoen speelde om daarna naar WVF te vertrekken. Jeroen speelde drie seizoenen voor de Westenholtenaren, waarmee hij twee jaar geleden promoveerde naar de eerste klasse. Volgens eigen zeggen is hij bij WVF echter uitgeleerd en wil hij daarom graag terug naar Berkum.

 

Eugène Webb is de vierde speler die overstapt van WHC naar Berkum, nadat eerder Yassine Assa, William Potkamp en Jason Huisman die stap al zetten. Ook trok Berkum voor de volgende jaargang Bunyamin Özkök en Karim Chengachi aan, beiden afkomstig van topklasser Excelsior ’31 uit Rijssen, en Jerrol Poot verruilt hoofdklasser Nunspeet voor Berkum. Uit de eigen Berkum-gelederen groeien Fatih Eroglu, Harmen Sikkema en Jasper Koekoek door naar de eerste selectie van de Zwolse hoofdklasser.

Artikel delen:

Reageer