Hoogbegaafde Cnopius klassen krijgt vervolg

Zwolle – In het afgelopen schooljaar hebben 41 hoogbegaafde leerlingen van Zwolse openbare basisscholen wekelijks de Cnopius klassen bezocht. De belangstelling voor en het enthousiasme over de Cnopius klassen is groot.

Leerlingen gaan er met plezier naartoe en voelen zich er op hun plek vanwege het contact met ‘peers’. Ouders zijn vooral blij met de extra aandacht voor ‘leren leren’ en het plannen van werk. Op dinsdag 19 juni vindt de bruisende start van de samenwerking tussen de Cnopius klassen (lesvoorziening voor hoogbegaafde basisschoolleerlingen) en het Gymnasium Celeanum plaats.  Leerlingen, een aantal ouders en personeel van de Cnopius klassen zullen daarbij aanwezig zijn. Voor de leerlingen zijn er een aantal bijzonder wetenschappelijke lesactiviteiten georganiseerd.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Cnopius is een goed initiatief van OOZ. Het blijft jammer en verwerpelijk van de gemeente Zwolle om beleid te hebben vooral niets met hoogbegaafde kinderen te doen. Het kabinet zegt de kenniseconomie prioriteit te geven, maar in de praktijk wordt je hoofd eraf gehakt als die boven het maaiveld steekt.


    Maak melding

Reageer