Nieuwe straatnamen voor de Kamperpoort

Zwolle – De Vogelbuurt in Kamperpoort wordt herbouwd. Op verzoek van de bewoners keren oude straatnamen terug. Het nu nog naamloze straatje tussen de Hoogstraat en de Nachtegaalstraat (ter hoogte van het wijkcentrum) wordt vanaf 1 januari aanstaande de Mussenhage genoemd. De naam Achterom wordt in reserve gehouden voor een mogelijk toekomstige herbenoeming.

straatnamen_kamperpoort.jpg
Tekening: Gemeente Zwolle

De overige straten krijgen de volgende namen: – Merelstraat, voor de parallelle straat aan de Meeuwenlaan, tegenover de Wehkamp, – Katerdijk, voor de straat parallel aan de hoofdrijbaan met dezelfde naam, – Reigerstraat, de straat tussen het Katwolderplein en de toekomstige Merelstraat, – Kievitstraat, voor de straat tussen de toekomstige Nachtegaalstraat en Katwolderplein/Reigerstraat, en Leeuwerikstraat, voor de straat tussen de toekomstige Reigerstraat en Katerdijk

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Dat stukje dat Mussenhage gaat heten is helemaal niet naamloos, maar heet gewoon Hoogstraat nu. Beetje onzin.
  En t achterommetje weg blijft jammer. Welke straat heeft nou een naam die zo gek is en toch zo klopt dat het gewoon helemaal mooi is!? 😀


  Maak melding

 2. Dat de namen van de oude Vogelbuurt weer terug keren is prima, maar dat de oudste straat in de Kamperpoort de Musschenhage van zijn oorspronkelijke plaats te lichten om hem elders weer te plaatsen lijkt ons geen goed plan, historisch gezien.


  Maak melding

 3. Ben het eens met @Zwollenaar.

  Wat betreft gekke straatnamen: ik heb er nog wel eentje die juist niet klopt => de Bredesteeg is zo smal dat je er met een bakfiets al nauwelijks doorheen zal kunnen.


  Maak melding

Reageer