Fraude bij wijkcentrum de Bolder

Zwolle – Het bestuur van wijkcentrum De Bolder (niet te verwarren met de wijkvereniging Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen) heeft fraude geconstateerd en daarvan aangifte gedaan bij de politie. De fraude werd gepleegd door de voormalige penningmeester (tot 1 februari 2012) die tevens de administratie van het wijkcentrum in de Aa-landen verzorgde en vond plaats van maart 2009 tot februari 2012.

In totaal is een bedrag van naar schatting 80.000 euro verdwenen.  De nieuwe penningmeester ontdekte de fraude. De fraude heeft geen directe gevolgen voor het personeel of de activiteiten die in het wijkcentrum plaatsvinden. Het bestuur betreurt de gang van zaken. Naast het politieonderzoek doen het bestuur en de externe accountant die de jaarrekeningen van het wijkcentrum controleerde onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Deze meneer runt (of runde??) tevens een dansschool (in Zwolle en Deventer). Vermoedelijk heeft hij een flink bedrag van de achterovergedrukte centjes daarin gestopt ??? Wat een boef. Mijn dochter heeft dansles bij hem in Zwolle, moet maar rap zien het lidmaatschap opgezegd te krijgen. Maar meneer … reageert niet op mijn mailtjes. Gek h? !!! … !!!


    Maak melding

Reageer