TAK College start samen met AV PEC 1910 atletiekclass

Zwolle – Het Thomas a Kempis College in Zwolle start het komende schooljaar in samenwerking met Atletiekvereniging PEC 1910 een atletiekclass. Dat betekent extra trainingen onder schooltijd onder begeleiding van ervaren trainers terwijl er ook volop aandacht is voor de schoolprestaties. Want ieder atletiektalent verdient de kans om zich verder te ontplooien. 

Een atletiektalent dient zorgvuldig ontwikkeld te worden. Het is niet een kwestie van een eind rennen na schooltijd, er komt veel meer bij kijken. Om aan een nieuwe vraag te voldoen, start het College in samenwerking met atletiekvereniging PEC 1910 het komende schooljaar de atletiekclass. Leerlingen krijgen ’s ochtends extra trainingen onder schooltijd van de ervaren trainers van AV PEC 1910 en blijven daarnaast sporten bij hun eigen vereniging. Zo kunnen ze volop werken aan hun individuele ontwikkeling, waarbij de focus ligt op het verbeteren van de techniek. Het leuke is dat de trainingen niet ten koste gaan van de kwaliteit van het onderwijs. De leerlingen krijgen dezelfde hoeveelheid leerstof en huiswerk als hun medeleerlingen die niet in een Sport Class zitten, er zijn alleen minder uren kunst. Dus evenveel leren in evenveel lestijd, inclusief op een uitstekende manier onder professionele begeleiding werken aan een sportcarrière. Wat wil een atleet nog meer!

Het is niet perse nodig om lid te zijn van AV PEC 1910, ook leden van andere atletiekverenigingen kunnen gebruik maken van dit aanbod. Leerlingen die belangstelling hebben voor de atletiekclass kunnen zichzelf kwalificeren via een selectiemiddag die jaarlijks wordt gehouden. Ze krijgen dan ook informatie over zowel sport als onderwijs bij het Thomas a Kempis College. Ouders zijn dan ook van harte welkom.

Classes
Het Thomas a Kempis College heeft, in samenwerking met het Centre for Sports & Education in Zwolle, speciale classes voor diverse sporten. De classes zijn bedoeld voor talentvolle sporters. Behalve de nieuwe atletiekclass zijn er de volgende classes: voetbalclass, hockeyclass, tennisclass, paardrijclass, acrogymclass, basketbalclass, volleybalclass, waterpoloclass, zwemclass. Voor de trainingen van de leerlingen wordt steeds de samenwerking gezocht met ervaren organisaties en verenigingen, met trainers die de leerlingen op professioneel niveau kunnen trainen.

Sportiefste school
Het Thomas a Kempis College timmert voortdurend aan de sportieve weg. De samenwerking met AV PEC 1910 en het instellen van de atletiekclass past bij het beleid van de school om niet alleen breedtesport- maar ook volop topsportmogelijkheden aan te bieden aan de leerlingen. Niet voor niets is het Thomas a Kempis College dit jaar door de KVLO en NOC*NSF uitgeroepen tot Sportiefste VO School van Nederland!

Artikel delen:

Reageer