Kinderen spelen op straat tijdens Buitenspeeldag

Zwolle – Op diverse Zwolse straten vond woensdagmddag de jaarlijkse Buitenspeeldag plaats. Op deze dag gaan meer dan 2000 straten in Nederland een middag dicht voor het verkeer. In Zwolle gingen onder andere de Klokkengieterlaan, de Hille Gaerthestraat en de Sportlaan dicht voor het verkeer. Op de laatste straat werd tevens een actie voor de verkeerveiligheid in de buurt gehouden.

Voor veel kinderen is de Buitenspeeldag een unieke ervaring: voor één keer krijgen zij alle ruimte om midden op straat te spelen. Voor de kinderen was er o.a. een luchtkussen, workshops streetdance, voetbal, allerlei spelletjes, broodjes bakken, schminken en haarvlechten. Kortom, een middag voor zowel kleine als grote kinderen. Maar behalve een grandioos feest is de Buitenpeeldag vooral een actiedag voor veilig, kindvriendelijk verkeer. Een prima gelegenheid om verkeersveilige situaties in de buurt aan de kaak te stellen.

Op de Klokkengieterlaan konden kids zich uitleven tijdens verschillende activiteiten. Ook konden ze hun sportiviteit testen op enkele sportactiviteiten. Er was ook een springkussen! En er kon natuurlijk op straat worden gespeeld. Verder was deze middag de brandweer aanwezig met een echte brandweerwagen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer