Presentatie Zwolle als Groenste Stad van Europa

Op 31 mei presenteert de gemeente Zwolle zich als de groenste stad van Europa aan geïnteresseerde vakgenoten. De gemeente Zwolle organiseert samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten een groenexcursie van een dag om aan leden van de vereniging Stadswerk te laten zien waarom Zwolle deze titel heeft gekregen en hoe de gemeente met het groen omgaat.

In 2005 kreeg de gemeente Zwolle de titel ‘De groenste stad van Nederland’. In 2006 werd Zwolle verkozen tot de groenste stad van Europa. Zwolle dient door het winnen van de groenprijzen nationaal en internationaal als voorbeeld. Dat leidt tot interessante vakontmoetingen in Zwolle, zoals die met 75 groencollega’s uit het gehele land van de Vakgroep Groen, Natuur en Landschap van de vereniging Stadswerk op 31 mei. Wethouder Peter Pot opent de groendag in de Buitensociëteit met een welkomstwoord: ‘We zijn er trots op dat we verkozen zijn tot de groenste stad. De vakjury prees de kwaliteit en diversiteit van het groen, het beheer van het natuurgroep en de rol van het milieu in het beleid. Als minpuntje is genoemd dat Zwolle wel wat meer naar buiten mag treden. We mogen dus onze trots meer laten blijken. Dat doen we op deze dag.’

De gemeente toont op deze dag waarom Zwolle de Groenste stad van Europa is. Naast een presentatie over het groenbeleid en het groenbeheer worden de genodigden met de fiets geleid langs de vele groene plekken van Zwolle. Daarvoor worden de routes gebruikt die eerder met de groenjury’s werden gevolgd. Ter plaatse geven medewerkers van de gemeente Zwolle een toelichting op de specifieke groenprojecten en het speciale groenbeheer zoals de reconstructie van de binnenstadsparken, het beekherstel, de bosaanleg, het berm- en oeverbeheer en de compensatie van bomen en natuurwaarden.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Dat groenste stad vind ik een beetje onzin, en te gemaakt. Er zijn niet eens echte bossen in/rond Zwolle, en volgens mij is Zwolle niet groener dan pak ‘m beetj Apeldoorn, Deventer of Kampen.


    ⚠️ Meld

Reageer