Jongen rijdt op gestolen scooter

Zwolle – Een 14-jarige jongen uit Zwolle is woensdagmiddag 13 juni 2012 aangehouden omdat hij op een gestolen scooter rondreed. De scooter werd afgelopen maandag gestolen op de van Hackvoortmarke.

Surveillerende agenten herkenden de scooter en hebben de jongen na een korte achtervolging aan de kant gezet en meegenomen naar het bureau. De jongen verklaart zelf dat hij niet wist dat de scooter gestolen was. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De scooter gaat z.s.m. terug naar de eigenaar.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Slechte smoes van een jongen, van wie het nooit de eigen scooter kon zijn, omdat hij nog 2 jaar te jong is om er ?berhaupt op te rijden…


  Maak melding

 2. Dat is onzin.

  Ik ken knullen die jaren geleden op hun 16e al hun eigen auto hadden en er ook mee reden. Nee, niet op de openbare weg maar wedstrijden offroad rijden.
  De knul had best zelf een eigen brommer kunnen hebben met z’n 14-jarige leeftijd. Alleen erop rijden op de openbare weg….. dat klopt natuurlijk niet (net als het rijden op een gejat ding natuurlijk)


  Maak melding

 3. Wfvn nou ik weet niet of het onzin is want als je in het bezit van eenscooter bent moet het kentekenbewijs op je naam geregistreerd staan.Zo niet dan is hij ook niet geregistreerd als verzekerd en krijgt de laatste geregistreerde eigenaar een brief op de mat van de kenteken registratie van het RDW.Als je er dan mee rijd ben je strafbaar.Heb je de scooter verkocht dan moet je altijd een vrijwaring ontvangen van je kenteken die de nieuwe eigenaar krijgt bij overschrijving


  Maak melding

 4. De scooter stond op slot toen hij gestolen werd en de politie heeft gemeld aan de rechtmatige eigenaar dat toen ze deze knul pakten, hij rond reed met een geforceerd slot. Oftewel: hij l*lt gigantisch uit zijn nek.

  (ja, ken de eigenaar van de scooter :))


  Maak melding

 5. En bovendien natuurlijk dieptriest dat een kind van 14 zich al met dergelijke diefstal of heling bezig houdt. Hoe trots moet je dan als ouders zijn?!? >:(


  Maak melding

Reageer