Operatie Berkum-aanvoerder geslaagd

Zwolle – Aanvoerder Marc van der Meulen van VV Berkum is deze week geopereerd aan zijn knie. De ingreep is naar het zich laat aanzien goed verlopen maar het zal, zoals al werd gevreesd, nog geruime tijd duren voordat de middenvelder weer kan aansluiten bij de eerste selectie van de Zwolse hoofdklasser. 

“De operatie is goed geslaagd, de kruisband zit er weer mooi in maar het bleek dat de buitenmeniscus ook was gescheurd dus die moest worden gehecht. Dat zorgde voor meer pijn dan normaal maar het gaat nu weer prima. De chirurg is tevreden en hij ziet geen reden waarom ik niet weer honderd procent fit zou kunnen worden,” aldus Marc, die zijn zware blessure opliep in één van de laatste wedstrijden van het afgelopen seizoen. “Het wordt de komende tijd veel fitness en weinig voetballen voor mij. Ik moet er van uitgaan dat de revalidatie negen maanden kost, dus als het meezit ben ik in maart weer fit. Ik ga er voor om aan het eind van het nieuwe seizoen weer bij de selectie aan te kunnen sluiten.”

Aan die hoofdselectie heeft Berkum nog een derde keeper toegevoegd, en wel de 18-jarige Bram Muis. Hij keepte tot nu toe in de jeugd van topklasser HHC Hardenberg en stond op de nominatie om daar als derde doelman bij de eerste selectie te komen. Mede door zijn studie in Zwolle koos hij echter voor Berkum, waar zijn broer Dirk Muis al in de verdediging speelt, en hij ziet dit volgens eigen zeggen als een mooie uitdaging.Eerder deze week werd bekend dat Berkum zich voor het nieuwe seizoen 2012-2013 heeft verzekerd van de diensten van Eugène Webb, afkomstig van hoofdklasser WHC, en Jeroen van Brummen die tot nu toe speelde voor de Zwolse eersteklasser WVF. Webb is de vierde speler die overstapt van WHC naar Berkum, nadat eerder Yassine Assa, William Potkamp en Jason Huisman die stap ook al zetten. Ook trok Berkum voor de volgende jaargang Bunyamin Özkök en Karim Chengachi aan, beiden afkomstig van topklasser Excelsior ’31 uit Rijssen, en Jerrol Poot komt over van hoofdklasser Nunspeet. Uit de eigen Berkum-gelederen stromen Fatih Eroglu, Harmen Sikkema en Jasper Koekoek door naar de hoofdselectie.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Berkum moet waken dat de verhouding eigen talenten/instroom niet verder uit zijn verband gerukt wordt.

  Meer aandacht besteden aan het opleiden van de eigen jeugd zou dit probleem moet verhelpen.

  De eerste signalen dat jonge talenten de club verlaten en op een hoger nivo gaan spelen, zijn al een feit…

  Goed of fout, tja zo gaat dat tegenwoordig…  Maak melding

 2. @ Dick A. artikel in de Sensator van afgelopen zaterdag gelezen?
  “Vulkaan WHC op punt van eruptie”…vanavond meer duidelijkheid.

  Verstoring van die verhouding is idd een gevaar. Van (veel)betalen, vrijwilligers ook. Van aanpassen begroting misschien als je gepromoveerd was? Van invloed sponsoren. Hoe wordt je achterban zo groot en trouw als bijvoorbeeld bij buurman Genemuiden….allemaal luxe-problemen…..en keuzes (ook door de ledenvergadering).

  Succes!


  Maak melding

Reageer