Start community art-project in Holtenbroek

Zwolle – Pien Bos start een cultureel project over eenzaamheid. De creatieve inwoonster van Holtenbroek wil verhalen van eenzaamheid, opgetekend uit de mond van wijkbewoners, verwerken in een kunstproject. Wijkbewoners worden opgeroepen mee te denken en werken in het project. Op woensdagavond 27 juni is er een brainstormavond waarvoor geïnteresseerden zich nu kunnen aanmelden.

De manier van uitvoering is nog niet bekend, dat kan zijn een voorstelling, evenement of serie bijeenkomsten. Wel duidelijk is dat het resultaat in maart 2013 te zien moet zijn. Kunst en samenleving verbinden, dat is de betekenis van ‘community art’. Op 27 juni om 19.30 uur in de Vrije School aan de Bachlaan 8 in Holtenbroek wordt er een brainstormsessie gehouden. Verhalen over eenzaamheid kunnen daar de revue passeren, maar ook de creatievelingen die graag een bijdrage willen leveren aan het eindproduct, dat kan dans zijn, muziek, ondersteuning, van alles.

Regisseur
Pien Bos volgde een opleiding tot theaterregisseur en is sociaal cultureel werker. In haar werk bij de Vrijwilligerscentrale Zwolle, maar ook in haar woonwijk, wordt ze wel eens geconfronteerd met eenzaamheid. Eenzaamheid is niet zielig, eenzaamheid kennen we allemaal in meer- of mindere mate, is haar stelling. Ze raakte geïnspireerd door het thema en bedacht het project. KCOKunst & Cultuur Overijssel (KCO), het provinciaal expertisecentrum op het gebied van kunst en cultuur, steunt Bos door haar professionele coaching aan te bieden voor het project.

AanmeldenDe brainstormsessie is dus op 27 juni om 19.30 uur in de Vrije School aan de Bachlaan 8 in Holtenbroek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pien Bos: debroedfabriek@gmail.com.

Artikel delen:

Reageer