Wijzigingen afvalinzameling op een rijtje

Zwolle – Door recente wijzigingen in de inzameling van ROVA in Zwolle, kan bij sommigen enige verwarring over de inzameling van papier en klein chemisch afval zijn ontstaan. Daarom de wijzigingen nog maar eens op een rijtje.

Sinds 1 januari wordt het oud papier in Zwolle (met uitzondering van de binnenstad) één keer per vier weken opgehaald in plaats van een vaste dag in de maand. Hierdoor kunt u uw oud papier nu 13 keer per jaar aanbieden in plaats van 12 keer. Kijk op rova.nl/afvalkalender voor de inzameldata. Deze wijziging is van toepassing op de papierinzameling via de blauwe containers bij laagbouw én bij de hoogbouw, waar papier gebundeld wordt ingezameld. U kunt uw klein chemisch afval afleveren bij het milieubrengstation van ROVA of u kunt het aanbieden aan de chemowagen. De chemowagen staat niet meer op vaste halteplaatsen, maar komt op afroep bij u langs. Als u klein chemisch afval heeft, dan kunt u eenvoudig digitaal een afspraak maken via rova.nl/zwolle. Telefonisch een afspraak maken kan ook via het klantcontactcentrum, (038) 427 37 77. Hier kunt u ook terecht met vragen over afvalinzameling. U kunt ook mailen naar klantenservice@rova.nl.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. de afvalwijzer klopt niet. bij mijn postcode in holtenbroek staat dat het papier op woensdag wordt opgehaald. Dit is donderdag!!


  Maak melding

 2. @Marianne, wanneer heb jij voor het eerst bericht gekregen over deze wijziging. Dat het van een vaste dag, bij ons was dat iedere eerste woensdag van de maand, naar 1x in de 4 weken ging. Je moest er zelf achter komen. Het heeft hier in de buurt heel wat verwarring gegeven.


  Maak melding

 3. @vdberg, mooi dat WLZ, het bericht dat de Rova, na de vele klachten die ze van Zwollenaren binnen hebben gekregen, nogmaals verspreiden.
  Deze wijziging wint vast niet de “zwolse communicatie”prijs.:)


  Maak melding

 4. Ben erg benieuwd naar de geluiden voor onze deelwijk in Stadshagen, broertje heeft momenteel een hele andere vuilverwerkingssituatie ook in Stadshagen. We verwachten beiden dat het aangepast gaat worden aan de “folder-situatie”…….zal wel een paar cent gemeenschapsgeld kosten :o:o:o We gaan eens kijken in het Cultuurhuis. Komen we daar ook weer eens. Goed dat het vanaf 16:00 is georganiseerd ivm verjaardag.

  @ Frankwin, voordeel voor jou is dat mijn vraag van een tijd geleden; hiemee dus komt te vervallen 😉


  Maak melding

 5. Goh, vrogger haalden we ’s avonds papier op voor school, in een ROVA-wagen. Nu gaat de opbrengst uit de “blauwe ROVA-papier-containers” gewoon nog naar dezelfde instanties in Zwolle, maar hoeven ze (en wij) er nixxx meer voor te doen. Sociaal van onze mooie gemeente Zwolle.


  Maak melding

Reageer