Mevrouw H. Witt-Homan 100 jaar

Zwolle – Mevrouw H. Witt-Homan vierde donderdag haar 100-ste verjaardag in haar woning aan het Weteringpark in Zwolle. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht de eeuwling een bezoek om haar persoonlijk te feliciteren. Als cadeau ontving mevrouw een mooie keramieken vaas van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis.

Hendrika (Riek) Homan is geboren op 14 juni 1912 in een Drents boeren gezin in Eext met vier dochters als jongste dochter. Vader vroeg ontvallen. Boeren opvoeding, normaal doen, dan doe je al gek genoeg, doorgaan en niet klagen, niets overdrijven, Drentse leefwijze. Al haar zusters zijn oud geworden resp. 90 , 95, 99 jaar. Tot haar huwelijk is ze werkzaam geweest in het Diaconessen ziekenhuis in Groningen en daarna in de wijkverpleging. Ze is getrouwd op 15 oktober 1943 met Johannes Witt in Groningen. Johannes Witt heeft ze leren kennen op de tennisbaan in Groningen. In augustus 1944 is haar dochter en in 1947 haar zoon geboren. Riek heeft twee kleinzoons en twee achterkleinzoons.

Na eerst een paar jaar in de stad Groningen gewoond te hebben werd er in 1950 een nieuwbouw huis in Paterswolde betrokken, met een grote tuin en moestuin. In 1975 met haar man naar een appartement in Groningen verhuisd omdat de tuin in Paterswolde te veel werd. Haar man is in 1990 na 47 jaar huwelijk in Groningen overleden. Daarna is ze haar dochter achterna gegaan naar Heino en in 1996 verhuisd naar de Zalne-flat in Zwolle, alwaar ze nog steeds woont.

Haar fysieke gezondheid is nog goed maar ze wordt meer en meer vergeetachtig. Ze mocht graag bridge spelen en maakt graag nog een praatje. Haar gevleugelde uitspraak is: Oud worden is leuk, maar oud zijn niet.

Artikel delen:

Reageer