Graffiti spuiter aangehouden aan Melkmarkt

Zwolle – In de nacht van donderdag 14 of vrijdag 15 juni is een 40-jarige man uit Zwolle aangehouden voor vernieling van een openbaar gebouw.

Door agenten werd gezien dat de man graffiti spoot op een gebouw aan de Melkmarkt. De man kon ter plaatse worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De tas van de man met daarin drie spuitbussen is in beslag genomen.

Artikel delen:
Reacties 59
 1. 😀 😀 😀

  40 jaar en dan nog zo ontzettend onvolwassen. Dat ze hem een flinke (geld)straf geven. En ook even onderzoeken of zijn tags ook elders te vinden zijn. Pluk hem kaal!


  Maak melding

 2. Gewoon de billen bloot en die drie in beslaggenomen spuitbussen er op leegspuiten .
  Geen geld verder aan besteden, lekker budget neutraal in deze barre tijden.
  Oh ja even kijken of er nog een uitkering speelt, indien ja, deze dus schrappen.


  Maak melding

 3. Ik heb zelf wel eens hele mooie graffitie gezien. Waar toestemming is voor gegeven. Die tags zijn verschrikkelijk. Wel mooi dat ze eindelijk is een keer zo,n spuiter te pakken hebben.


  Maak melding

 4. Onze mooiste historische straat vervuilen betekent een fikse boete. Eigenlijk zou die boete in dit voorbeeld 3 x vermenigvuldigd moeten worden vanwege de bewust gekozen locatie!!


  Maak melding

 5. Blijkbaar niet een betaalde opdracht van de eigenaar van het pand he, anders was hij niet opgepakt. @RD snuggere jaap.


  Maak melding

 6. Ja n beetje jammer dat het in de hoofdstad illegaal moet! Domweg omdat er in de Hoofdstad van Overijssel geen gedoogplek is voor het maken van Graffiti.
  Tevens deel ik jullie mee dat ik netjes op n houten bord heb gewerkt.
  Want heb als graffitischrijver sinds 1983 niet altijd netjes gedaan en ook panden bespoten en voor gestraft, maar heb zeer zeker respect voor HISTORISCHE panden.


  Maak melding

 7. Ja n beetje jammer dat het in de hoofdstad illegaal moet! Domweg omdat er in de Hoofdstad van Overijssel geen gedoogplek is voor het maken van Graffiti.

  Nou wordt ie echt mooi. Hij “moet” het illegaal. Het enige wat je “moet” is met je tengels van andermans eigendommen afblijven. En als je dan zo nodig “moet” dan koop je maar je eigen gedoogplek in de vorm van een houten plaat en ga je die lekker volkliederen.


  Maak melding

 8. eens met 40- jarige … op bepaalde punten, maak een plek waar de echte graffiti kunstenaars hun kunst kunnen uiten. Muurtje Hedon was een voorbeeld. Historische panden blijf je af inderdaad, Gemeente Zwolle gaat de hele ,bank-locatie , Melkmarkt slopen. niets geleerd van VenD Xenos locatie. Integreer die panden, knap ze op en geef ze een mooie functie.


  Maak melding

 9. Ingrid. Wat vind jij erger, bijvoorbeeld ?een geheime zender in de lucht houden`of graffiti? Shit zeker ook weer appels en peren >:(

  Weet in elk geval wel een overeenkomst.


  Maak melding

 10. @ dick, lelijke panden heb jij het over. heb je ooit wel eens goed naar die pandjes gekeken? Bijv vanaf de voorkant melkmarkt. Er is al zoveel vernield in de binnenstad. En betalen doen we met z,n allen hoe dan ook wel. Of het nu gesloopt word of monumentaal word op geknapt.


  Maak melding

 11. @dick die locatie is alleen maar een voorbeeld van wat er ooit eens is fout gegaan. En nooit meer te herstellen is historisch. In mijn ogen gebeurt dat nu weer. Het ziet er nu ook niet uit na zoveel tijd verwaarlozing. hoop dat die voorgevel blijft staan van die verf- fabriek ,de Volharding.


  Maak melding

 12. @ ewoud;

  hoop dat die voorgevel blijft staan van die verf- fabriek ,de Volharding.

  ABSOLUUT, maar zo lijkt het toch ook? Ben er pas nog langs gefietst.


  Maak melding

 13. stelletje zielige jankers zijn het die blauw petten er word overal en nergens ingebroken hier in zwolle en daar doen ze niks aan of zijn altijd te laat maar nee makkelijk een graffitie spuiter pakken triest.
  En nee ik ben ook niet volwassen en hoop dat ik dat ook nooit zal worden.

  Groeten van een Zwolse GESK aan die 40 jarige graffitie spuiter
  keep up the good work

  kijk naar onze graffitie ster SAME  Maak melding

 14. Stelletje kneuzen! Echt serieus waar, jullie allemaal!
  Een beetje de historische binnenstad van Zwolle onderkalken! En dan zeiken dat de politie zo?n randdebiel heeft opgepakt en dat ze boeven moeten gaan vangen! Dat doen ze ook! Die vent en al die andere die worden opgepakt voor graffiti spuiten moeten ze de schoonmaakkosten en een dikke boete van 500 euro laten betalen! Tuig is het!


  Maak melding

 15. @ zwo-038 : OVER KNEUZEN GESPROKEN !! WE KALKEN NIET DE HISTORISCHE PANDEN ONDER MAAR DE MODERNE VOORGEVELS MET WINKELRECLAME DIE JUIST ONZE HISTORISCHE PANDEN VERNE#KEN ! !  Maak melding

 16. @ Anno1974

  Dan nog ben jij een zielig figuur! Een crimineel die hopelijk snel eens wordt gepakt en je flinke boete oplegt!
  Je hebt van die panden af te blijven idioot!  Maak melding

 17. @ ZWO-038 EN MOCHT JE OOK IEMAND BETRAPPEN DIE WEL ONZE HISTORISCHE PANDEN VAN VERF VOORZIEN DAN MAG JE VAN MIJ HEM EEN SCHOP ONDER ZIJN HOL GEVEN..DENK DAT DE MEESTE GRAFFITI SCHRIJVER HET HIEROVER WEL MET ME EENS ZIJN..MISCHIEN MOET JIJ JE ER ZOWIEZO EENS WAT MEER IN VERDIEPEN VOORDAT JE HIER VAN DIE DOMME, INHOUDSLOZE, KRETEN LOOPT TE ROEPEN..ENNE VOOR 500 EURO ONBEPERK? 😉 TEKEN IK VOOR!


  Maak melding

 18. @ ZWO-038 HEB NIET GEZEGD DAT IK UBERHAUPT ZELF NOG AKTIEF BEN..WEL GEWEEST, MAAR DAAR BEN IK VOOR GEPAKT EN GESTRAFT..EN JE KAN WEL VAN DIE STOERE WOORDEN GEBRUIKEN VEILIG VANACHTER JE COMPUTER MAAR BEN BENIEUWD OF JE IN REALLIFE OOK ZO’N STOERE JONGEN BENT!


  Maak melding

 19. @anno 1974.

  Mij verdiepen in die ongein?? Kerel wordt volwassen, en als je het niet laten kan koop je een plank hout, hang je die op in je achtertuin of balkon en leef je daar dan lekker op!
  @ Oneman
  Wat mij het recht geeft om die mensen te noemen wat ze zijn?? Criminelen
  Heel simpel hoe zou jij het vinden als je woning word ondergekalkt en jij vervolgens voor de kosten moet opdraven? Wat denk je dat de winkeliers in de Zwolsche binnenstad en de andere winkelscentra’s in Zwolle per jaar kwijt zijn aan de schoonmaak kosten??

  En dan erbij Oneman Wat geeft jou het recht om mij een internet held te noemen???


  Maak melding

 20. @ZWO-038

  Je praat alsof je de wijsheid in pacht hebt. In plaats van je mening te uiten, scheld je mensen uit die wel hun mening geven.

  En wat mij het recht geeft jou een internetheld te noemen? Ik wil dit wel recht in je gezicht zeggen zonder een digitaal draadje tussn jou en mij. Benieuwd of je dan nog scheld.


  Maak melding

 21. @ Oneman

  En nu ga jij ook nog eens de stoere jongen uithangen!
  Wederom een teken dat jullie criminelen kleine kinderen zijn haha!
  Ik ga mij niet eens verlagen tot je niveau want dat reikt niet verder tot het gezonde verstand van een jochie van 4 jaar.

  Ff voor de duidelijkheid!
  Je geeft aan dat jullie op die manier je mening geven.
  Jullie zijn dan de criminelen en dat is geen schelden of beledigen maar de pure waarheid.


  Maak melding

 22. Criminelen? Kleine kinderen? Man man, weet je wat jij moet doen? Bij de Gamma een stuk touw kopen, en een stevige boom zoeken.


  Maak melding

 23. @ zwo-038 lees je eigen texten even terug als je helder kan denken! En koppel dan even een leeftijdcategorie aan deze texten…


  Maak melding

 24. Prima idee.
  Hang ik jullie daar op met een bord om je nek getiteld! crimineel. Bel ik de politie wel, en vergeet dan niet een paar spuitbussen mee te nemen! Zijn we weer grafantispuiter armer!  Maak melding

 25. Leuk om te zien dat je door je frustratie niet eens mee normaal kan spellen… Maar goed, hoe kom je erbij dat ik grafitti spuit? Volgens mij doen kinderen van vier aannames. Volwassen mensen zoals jijzelf ‘zouden’ beter moeten weten.

  Toch??


  Maak melding

 26. @ zwo-038 Ik ben blij dat erg positief naar jezelf kijkt..misschien iets positief want ehm… gezond en verstand..twee woorden die jij in 1 adem noemt maar wat mij betreft uberhaupt achterwege gelaten kan worden als ik je texten lees..Enne respect ? misschien even een online woordenboekje raadplagen? -UiT-


  Maak melding

 27. Ik heb geen frustraties hoor!
  Jij blijkbaar wel! Jij gaat eerst de stoere man uithangen om dat je het mij wel persoonlijk zou willen horen zeggen! Want ik zou dat blijkbaar niet durven?!
  En vervolgens ga jij het woordenboek erbij pakken om in eens de intellectueel uit te hangen!
  Sorry hoor maar wie is er nou gefrustreerd?
  Oneman leef verder in je illusies en pas op dat je niet in zn geheel de afgrond in valt! Al hoewel dat misschien wel beter is voor de Zwolsche samenleving.

  I rest my case  Maak melding

 28. Mooi verhaal, maar geef nu eens antwoord op mijn vraag.
  Hoe kom jij erbij dat ik graffiti zet?

  Mijn mening is trouwens dat je ook niet durft…dat vroeg je toch?


  Maak melding

 29. @ zwo-038 het is me even niet helemaal duidelijk tegen wie je het nu hebt maar lezen is blijkbaar ook niet je beste kant!! ik ga er geen woordenboek bijhalen. Ik adviseer jou er 1 bij te halen..Heb trouwens legio adviezen voor je maar vraag me af of dit zowiezo wel enig zin heeft..Ik ga lekker een uurtje pitten! de groeten!!


  Maak melding

Reageer