Gratis naar het requiem van Maurice Duruflé

Zwolle – De koorklassen van het ArtEZ Conservatorium van Zwolle en Enschede voeren op donderdag 21 juni in Zwolle en op vrijdag 22 juni in Enschede onder andere het requiem van Maurice Duruflé uit. Beide concerten zijn gratis bij te wonen.

De ArtEZ Koorklas onder leiding van Kees Stolwijk voert onder meer het Requiem van Maurice Duruflé uit. Dit monumentale werk uit 1947 is een bewerking van een suite voor orgel, die de componist baseerde op gregoriaans gezang uit de dodenmis. Hoewel het werk eenzelfde rust en optimisme ademt als het Requiem van Fauré, waarmee het zijn populariteit gemeen heeft, is Duruflé’s muziektaal stevig in de twintigste eeuw verankerd. Het werk herinnert aan het impressionisme en wordt gekenmerkt door orde, helderheid en een duidelijke vormgeving en getuigt van grote bewogenheid en veel poëzie. Het koor wordt begeleid door organist Mattijs de Vreugd. Naast dit werk is er ruimte voor twee parels uit de orgelliteratuur, afkomstig van Cesar Franck: koraal no.1 e-Dur en koraal no.2 b-moll. Deze werken zullen worden uitgevoerd door de twee orgelstudenten Margret Spelt en Arjan van Hees.

Concerten:

Donderdag 21 juni, 19:30 uur
Dominicanenkerk
Assendorperstraat 29, Zwolle

Uitvoerenden:

Marleen Regterschot, sopraan (21 juni, Zwolle)

Mélanie Brilman, sopraan (22 juni, Enschede)

Arash Roozbehi, bariton

Mattijs de Vreugd, orgel (Duruflé)

Arjan van Hees, orgel (Franck)

Margret Spelt, orgel (Franck)

Koorklassen van het ArtEZconservatorium van Zwolle en Enschede

Kees Stolwijk, dirigent

ArtEZ Conservatorium maakt deel uit van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Met ruim 900 studenten en 250 docenten is het een van de grootste conservatoria van Nederland. De zeven afdelingen omvatten het hele spectrum van de muziek. In elk van de drie ArtEZ-steden – Arnhem, Enschede en Zwolle – is een vestiging met een eigen profilering. Meer informatie op www.artez.nl/conservatorium.

Artikel delen:

Reageer