FC Zwolle supporters eisen Marten Eibrink tribune

“Hij heeft echter nooit de erkenning gekregen van de gemeenschap, die hem als enige grote geldschieter bleef zien”. Gaston Sporre in een interview vlak na het overlijden van Marten Eibrink. Deze erkenning lijkt de oud voorzitter van PEC Zwolle wederom weer niet gegund.


Dit is wat de supporters het liefst zien bij het nieuwe FC Zwolle stadion

In een kans om Marten Eibrink de eeuwig verdiende roem te geven, dreigt FC Zwolle wederom de plank mis te slaan. FC Zwolle geeft haar supporters de mogelijkheid om de namen van de tribunes zelf te bepalen door een stemming op internet. Hierbij geeft de club duidelijk aan dat: ‘Het gevoel van voetbal en historie heel belangrijk zijn.’ Bij een berichtgeving al in 2005 gaven bezoekers op Weblog Zwolle aan, het vernoemen van een Eibrink tribune/ stadion zeer op prijs te stellen: Klik hier om te lezen.

Echter door een aantal door FC Zwolle aangegeven criteria, maakt het vooralsnog niet mogelijk een tribune naar Eibrink te laten vernoemen. FC Zwolle kiest voor namen van oud-voetballers. Dit tot grote woede van het overgrote merendeel van de supporters, die een Marten Eibrink tribune eisen. Een grote groep supporters is momenteel bezig alles in het werk te stellen om alsnog de erkenning voor de oud voorzitter te verkrijgen.

Zie de nieuwe poll!

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Dit is niet het laatste bericht over Marten Eibrink. Elders worden al plannen gesmeed om met een heel (media-)offensief toch te zorgen voor een Eibrink-tribune.
  En terecht naar mijn mening.


  ⚠️ Meld

 2. Tja, historische waarde heeft Marten Eibrink zeker wel voor de club. En dat is toch ?©?©n van de criteria die ik op de website van FC Zwolle.nl lees.

  Een Marten Eibrink tribune zal dan ook meer dan op zijn plaats zijn.  ⚠️ Meld

 3. ………en zet er echte clubmensen neer die wel weten wat historie is.
  _______________________________________________________

  Admin. Weblog Zwolle

  Beste Ron,

  Beledigende taal jegens personen wordt hier niet toegestaan.  ⚠️ Meld

 4. sjongejongejonge…….. zucht……..

  Kan dat voetbaltopic nu niet eens gewoon gesloten worden ipv elke dag een nieuw onderwerp hierover te openen?

  Dat dat stadion gesloopt wordt is nu wel duidelijk en had al lang eerder moeten gebeuren. En… stiekum hoop ik dat de gemeente flink op zn muil gaat met dat stadion. Alleen maar overlast!

  Maar afgezien van mijn persoonlijke mening over voetbal, vind ik het nu wel eens welletjes om ?©lke dag een nieuw ‘nieuwsbericht’ over dat voetbalstadionnetje.
  Voor mij is het allang geen nieuws meer en begin er langzamer hand wel een beetje moe van te worden.
  Plaats anders een webcam om de vorderingen te bezichtigen of je kan naar het stadion toe gaan, daar heb je dan ook ‘live-stream’…..


  ⚠️ Meld

 5. Herbert, je kunt het nieuwsbericht ook prima overslaan toch? Er zijn ook mensen die w?©l van voetbal houden en zodoende interesse hebben voor dit soort berichten.
  Daarnaast is dit toch wel een situatie waar aandacht aan besteed mag worden, want het bestuur wil de supporters laten meedenken en wist bij voorbaat al dat deze naam het meest zou voorkomen, maar toch zijn ze niet van plan die naam te gaan gebruiken. Dat is toch raar? Dat kun je zelfs als niet voetbalfan wel indenken.


  ⚠️ Meld

 6. Dit zijn nu eenmaal zaken die veel Zwollenaren bezig houden. Breng anders zaken in die jouw wel interesseren. Ik denk dat de webmasters er dan best een topicje over willen openen.

  En weet je, ik beloof dat ik er dan niet zuur op zal reageren.


  ⚠️ Meld

 7. Een niet voetbal fan WIL zich niet eens indenken Wilbert dat is in deze stad al vaker gebleken.

  Wilbert heeft gelijk, dan slaat u dit nieuwsitem toch over? Dat doe ik tegenwoordig met dat gezeur over die lesuren, als je het gewoon niet leest heb je er ook geen last van.


  ⚠️ Meld

 8. Alles en iedereen die op dit moment in functie is bij FC Zwolle heeft dit hoe dan ook te danken aan Marten Eibrink.
  Het pertinent weigeren van het vernoemen van een tribune naar Eibrink getuigt louter van respectloosheid en ondankbaarheid.

  Parasitaire arrogantie ten top.


  ⚠️ Meld

 9. he dat van vliet email hoeft toch niet weg
  staat gewoon op internet hoor pe
  _______________________________________________

  Admin Weblog Zwolle:

  Beste Jor.. ,

  Het betreft hier een zakelijk en dus niet een persoonlijk e-mail adres. Zijn bedrijf staat hier natuurlijk in zijn geheel buiten. Het heeft in deze dan ook geen zin om daar mail heen te sturen. Wanneer je van plan bent je mening duidelijk te maken, dan kan dit zoals alle media aangeeft, via FC Zwolle zelf.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.