Inloopbijeenkomst over Kraanbolwerk

Zwolle – Benieuwd hoe de appartementgebouwen en de stadswoningen op het Kraanbolwerk eruit gaan zien? Kom dan dinsdag 19 juni tussen 19.00 en 21.00 uur naar het Stadhuis om een kijkje te nemen.

kraanbolwerk_1.jpg

De ontwerpschetsen voor een aantal stadswoningen, het appartementengebouw De Stelling en het appartementengebouw op de kop van Kraanbolwerk worden getoond tijdens een speciale inloopbijeenkomst. U bent van harte welkom. Omdat het Kraanbolwerk (Noordereiland) op een zeer beeldbepalende locatie ligt bij diverse invalswegen naar de binnenstad streven gemeente en ontwikkelaar AM naar een hoogwaardige architectonische invulling van het gebied die zich goed laat inpassen in de omgeving.

kraanbolwerk_2.jpg

kraanbolwerk_3.jpg

AM heeft in overleg met de gemeente Zwolle architectenbureaus KENK en BDG geselecteerd om de ontwerpen te leveren voor het gebouw en woningen voor de eerste fase van de ontwikkeling van het Kraanbolwerk. Daarbij zijn ook de Vrienden van het Kraanbolwerk en het klantenpanel betrokken.

Basis voor de herontwikkeling van Kraanbolwerk is het door de raad in december 2011 goedgekeurd stedenbouwkundig plan.

Om de herontwikkeling van het gebied mogelijk te maken moet een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld. Op de inloopbijeenkomst kunt u informatie krijgen over het voorontwerp bestemmingsplan en de verschillende stappen van de procedure.

In het najaar wordt het ontwerp bestemmingsplan in procedure gebracht en wordt het ter inzage gelegd. Daarbij is het mogelijk om een zienswijze in te dienen. Vertegenwoordigers van de gemeente zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Er zijn hier genoeg beelden van het kraanbolwerk te zien geweest. Weblog fotograaf Harry t.K. heeft er zelfs over gefotografeerd! Zoek maar eens. Ook nu staan er nieuwe verhelderende plaatjes.


  Maak melding

 2. De Koningin doet me juist weer een beetje aan Maxima denken 😮

  Terwijl dat toch niet zo heel veel met elkaar te maken lijkt te hebben. Als het maar niet door vd berg’s toevoeging om 21:09 komt.


  Maak melding

 3. De appartementen die daar komen zullen wel niet voor iedereen betaalbaar zijn .Dus zullen wel veel bewoners worden die goed bij kas zijn of ondernemers uit het centrum van de stad.


  Maak melding

Reageer