Focaliber en Studentenkoor Zwolle geven zomerconcert

Zwolle – Onder de naam ‘Midsummer Classics’ organiseren Focaliber en Stukoz op zaterdagavond 23 juni een zomerconcert. De twee jonge koren vinden elkaar in de passie voor klassieke muziek.

Stukoz heeft op 4 mei naam gemaakt met de uitvoering van het Requiem van Gabriel Fauré. Nu, ruim een maand later, komt het koor onder leiding van dirigent Herman Weelink alweer met een nieuw programma. Stukoz is uitgenodigd om een gastoptreden te verzorgen tijdens het concert van vocaal ensemble Focaliber. Dit ensemble bestaat uit 6 meiden van 19 tot 31 jaar en staat onder leiding van dirigent David van Roijen. Wat hen bindt is passie voor zingen, waarbij zij streven naar hoge kwaliteit. Stukoz sluit zich hier volledig bij aan en is met veel enthousiasme ingegaan op de uitnodiging. Het resultaat is een zomers concert waarbij de passie voor klassieke muziek centraal staat. Op het programma staat muziek van o.a. Poulenc, Gabrieli, Mendelssohn, Fauré en Parry. De beide koren worden tijdens het concert begeleid door organist Adriaan Koops.

Het concert wordt op zaterdag 23 juni gehouden in de doopsgezinde kerk aan de Wolweverstraat 9 in Zwolle en begint om 20.15. De kosten voor het concert zijn € 8 voor volwassenen, € 5 voor CJP en kinderen. Kaarten zijn voorafgaand aan het concert verkrijgbaar bij de kerk.

Verdere informatie is te vinden op www.stukoz.nl

Artikel delen:

Reageer