The Cannonball Run – kilometers voor KiKa

Zwolle – Zaterdag was de eerste briefing van The Cannonball Run 2012 bij het Van der Valk restaurant aan de Kranenburgweg. Uit heel Nederland kwamen de deelnemers van The Cannonball Run bij elkaar om hun teams te presenteren aan het publiek en aan elkaar. Wat deze eerste briefing speciaal maakte is de aanwezigheid van een bijzondere verzameling van filmauto’s: KITT uit de populaire serie Knight Rider, de bus van het A-team, de General Lee van de Dukes of Hazzard, de VW-kever Herbie en een heuse Delorean bekend van de film Back-to-the-Future. Aanwezigen konden hun hart ophalen aan de gepimpte thema-auto’s van de deelnemende teams én op de foto met beroemde filmauto’s.

20120616-decannonballrun_zwolle03.jpg

Met een knipoog naar de gelijknamige film en geïnspireerd door de Engelse Ramshackle Rally gaat de ludieke autorit The Cannonball Run deze zomer op 30 juli van start. In vijf dagen tijd zullen de teams 2.600 km af leggen van Zwolle naar het Spaanse Valencia. Van deelnemende teams wordt verwacht dat ze in thema aan de start verschijnen. Dat betekent dat ze de auto en zichzelf moeten ‘pimpen’. De run van Zwolle naar Valencia draait om plezier, avontuur en de vindingrijkheid van de deelnemers die dagelijks ludieke opdrachten moeten uitvoeren.

20120616-decannonballrun_zwolle06.jpg
20120616-decannonballrun_zwolle08.jpg

Meer bij Lees Verder…

Een deel van het inschrijfgeld wordt gedoneerd aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Vanuit de organisatie rijdt er zelfs een KiKa  team mee in The Cannonball Run om extra aandacht te vragen voor het  fondsen   werven voor onderzoek voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker.

20120616-decannonballrun_zwolle07.jpg

De route van de Cannonball Run start in Zwolle, loopt door Frankrijk via Nancy onder Parijs door naar Le Mans. Vanuit de legendarische race-stad Le Mans wordt verder gereden door de streek van Cognac en wijn, om over de Pyreneeën Spanje binnen te rijden en daar donderdag te eindigen in Zaragoza. Vrijdag wordt na een indrukwekkende week gefinisht in het altijd zonnige Valencia, waar wordt afgesloten met een knallend eindfeest, waar het winnende team de Cannonball Run-prijs overhandigd krijgt.

20120616-decannonballrun_zwolle04.jpg

20120616-decannonballrun_zwolle09.jpg

20120616-decannonballrun_zwolle10.jpg

20120616-decannonballrun_zwolle01.jpg

20120616-decannonballrun_zwolle05.jpg

20120616-decannonballrun_zwolle03.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “The Cannonball Run – kilometers voor KiKa”

  1. De zwarte bus van The A-Team, K.I.T.T en de General Lee 😀

    Jeugdsentiment 😀

    (En een DeLorean…. zonder extra opbouw aan de achterkant zo te zien)

  2. Vr.collega vertelt hier net dat 4 bufen van haar meedoen. In die chique Duitsche (>:() wagen. Collega kon helaas niet.
    Er schijnt maar 7% vrouwen mee te doen 😀 5 dagen duurt ie: 4 avonden feest tot 0.00 uur. En de 5e avond…groot feest.

    Nee, het durp hou ik nog ff stil 😉

Reacties zijn gesloten.