SamenLoop voor Hoop Zwolle van start gegaan

Zwolle – Op het sportveldje naar het Sportcentrum van Landstede aan het Hogeland is zaterdagmiddag de eerste Zwolse editie van SamenLoop voor Hoop van start gegaan. Wethouder E. Dannenberg gaf letterlijk de aftrap door een voetbal te schieten richting freestyle voetballer Joshua Agteres, die op zijn beurt een mooie voetbalshow weggaf. Voor het vertrek van de diverse teams en de 24-uur loop was er een ereronde van ongeveer 30 survivors. Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en teams, liepen (ex)kankerpatiënten de eerste ronde op het parcour. Survivors zijn de eregasten van de SamenLoop: het bewijs dat we de strijd tegen kanker willen en kunnen winnen.

samenloop_5.jpg

SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durend familie-evenement waarbij deelnemers samen strijden tegen kanker. Ze zamelen geld in voor kankeronderzoek, zetten (ex)kankerpatiënten in het zonnetje en er is informatie over kanker. Teams van familieleden, vrienden, leerlingen of collega’s (8-12 mensen) wandelen tijdens de SamenLoop voor Hoop om de beurt op een uitgezet parcours. Er loopt altijd minstens één teamlid als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Kanker gaat 24 uur per dag door. De teamleden zamelen vooraf op verschillende manieren geld in. Bezoekers en teamleden die niet wandelen, kunnen volop genieten van het evenement.

samenloop_1.jpg
Peter van der Steen loopt de totale 24 uur helemaal alleen!

https://youtu.be/4mXa9rfea_4
samenloop_6.jpg

samenloop_7.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Kaarsenceremonie, emotioneel en indrukwekkend

Een ander hoogtepunt van de SamenLoop voor Hoop is de indrukwekkende Kaarsenceremonie laat in de avond. Iedereen kan een Kaars van Hoop opdragen aan iemand die kanker heeft (gehad). Dit is het moment dat iedereen beseft waar de SamenLoop voor Hoop eigenlijk om draait. Bij het licht van alle kaarsen langs het parcours herdenken we de dierbaren die de strijd tegen kanker verloren, zijn in gedachten bij naasten die kanker hebben en bij hen die de ziekte hebben overleefd.

Podiumprogramma

Verschillende artiesten steunen de SamenLoop door tijdens het evenement op te treden op het centrale podium. Een programma voor jong en oud 24 uur lang!

 

samenloop_2.jpg

 

samenloop_3.jpg

 

samenloop_4.jpg

 

samenloop_8.jpg

 

samenloop_10.jpg

 

samenloop_9.jpg

 

samenloop_12.jpg

 

 

samenloop_11.jpg

 

 

Artikel delen:
Reacties 15
 1. De kaarsenceremonie was schitterend. Rond het veld honderden kaarsen-zakken en in het midden een rechthoek van ongeveer 100 kaarsenzakken, en er werden ook wensballonnen de lucht in gelaten.


  Maak melding

 2. de kaarsenceremonie was indrukwekkend niet alleen voor mij maar je zag het ook aan de mensen om je heen.respect voor al die mensen die hier zich zo voor ingezet hebben want ze doen het allemaal vrijwillig endat is voor U en mij want je weet nooit wat er nog op je pad komt en onderzoek kost veel geld.


  Maak melding

 3. Ommen doet ook voor het eerst mee, en heeft 1.500 deelnemers. Dat is heel wat anders dan de 150 in Zwolle. Dat zegt wat over saamhorigheid. Weer eens een bewijs dat een stad kil en hard kan zijn!!


  Maak melding

 4. djavisser,

  Weer eens een bewijs dat een stad kil en hard kan zijn!!

  ,
  dat zeg je goed kan zijn. Bazeer je dit alleen op cijfers van dit evenement.
  Of heb je ook andere voorbeelden.

  Om het je makkelijker te maken, vertel eensover wat Ommenenaren, allemaal belangeloos doen voor hun medemens.  Maak melding

 5. Ingrid, je komt blijkbaar niet van het platteland of hebt daar kennis van. Daar geldt bijvoorbeeld noaberschap, maar over het algemeen is men daar, en dus ook in Ommen, een stuk gemoedelijker en meer behulpzaam naar elkaar toe. In een grotere stad als Zwolle mis ik dat wel eens.


  Maak melding

 6. @djavisser, klopt ik kom uit de stad. En ik heb niets met over het over het algemeen.
  In mijn buurt helpt men elkaar ook. Maar er wonen ook h*fters, en die zullen ook in Ommen wonen.
  Welke slechte ervaring heb jij met de grote stad dan?


  Maak melding

 7. In een stad zijn meerdere evenementen! Je kunt niet overal aan mee doen en een evenement moet groeien! Maar graag positief mensen! Ik heb met plezier in een dorp gewoond en woon nu met heel veel plezier in de stad. Het was meer dan prima bij de SamenLoop!!


  Maak melding

 8. Lous slaat de spijker op z’n kop. Dit is de verkeerde discussie. Het gaat er om waar 300 gemotiveerde mensen toe in staat zijn. Zwolle met Ommen vergelijken is niet objectief. Zwolle heeft er nu 300 ambassadeurs bij die deze ervaring kunnen doorgeven. Ik ben er van overtuigd dat de volgende SLvH daarom weer een succes wordt! Mijn familie uit omgeving Arnhem en ik zijn in ieder geval weer van de partij!


  Maak melding

Reageer