Het weer: droog

Zwolle – Zondag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Het blijft zo goed als droog, slechts lokaal valt een bui. Aanvankelijk waait er een stevige zuidwestenwind: boven land matig, in de kustprovincies vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. In de middag en avond neemt de wind sterk af. De maximumtemperatuur komt uit tussen 17 graden op de Wadden en 20 graden in Limburg.

16-06-2012__weerfoto_grasdorpstraat.jpg
Grasdorpstraat

Zondagavond en in de nacht van zondag op maandag is het vrij helder en droog. Pas tegen het einde van de nacht neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe. Het koelt af naar een graad of 11. Maandag trekt in de ochtend een gebied met stevige buien over ons land en kan in korte tijd veel regen vallen. Bij deze buien is ook kans op onweer. In de middag wordt het droger en breekt vanuit het zuidwesten de zon door. De maxima variëren van 18 graden in het noordwesten tot 23 in het zuidoosten van het land. Daarbij waait een matige zuidoostenwind, die in de loop van de dag naar het westen draait. Dinsdag trekt een hogedrukgebied over onze regio en is het overdag droog. Er is veel ruimte voor zon, slechts afgewisseld door wat sluierbewolking. Met temperaturen van gemiddeld zo’n 22 graden voelt het eindelijk een beetje zomers aan.

Woensdag komen in de ochtend fikse buien voor, opnieuw met kans op onweer. In de middag trekt de neerslag weg en is er ruimte voor zon. De temperatuur valt woensdag een graadje lager uit. De dagen daarna blijft het licht wisselvallig zomerweer met van tijd tot tijd buien, maar soms ook ruimte voor de zon. De temperatuur ligt rond een graad of net boven 20 graden.

Artikel delen:

Reageer