Topscheidsrechter bij wedstrijd pupillen Blue Hawks

Zwolle – De pupillen van Blue Hawks hadden gisteren voor hun twee thuiswedstrijden tegen Giants uit Hengelo bijzonder bezoek. De wedstrijden werden vandaag in Zwolle namelijk geleid door hoofdklassescheidsrechter Olav Steijger.

Het was voor het eerst in de historie van Blue Hawks dat een scheidsrechter met zoveel ervaring een wedstrijd leidde bij de Zwolse club. Steijger is als scheidsrechter sinds 1997 actief in de hoofdklasse en inmiddels één van de meest toonaangevende umpires van Nederland. Hij was onder meer de plaatscheidsrechter tijdens de eerste Nederlandse All Star Game in 2010. Daarnaast is Steijger actief geweest op een groot aantal wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen en diverse andere internationale toernooien.

In 2009 was hij één van de scheidsrechters tijdens het wereldkampioenschap. Een dag na de pupillenwedstrijd in Zwolle staat Steijger weer ‘gewoon’ achter de thuisplaat in het Rotterdamse Familiestadion voor de wedstrijd tussen DOOR Neptunus en Corendon Kinheim. De scheidsrechter uit Rosmalen zag het Zwolse pupillenteam tweemaal met ruime cijfers winnen van Giants, de hekkensluiter uit de pupillen 2e Klasse A.

Artikel delen:

Reageer