Vrouw onaangenaam verrast door rattenslang op balkon

Zwolle – Zondagmorgen kreeg een bewoonster aan de Van Yrtebelt in Zwolle Zuid de schrik van haar leven. Op het balkon van haar woning kwam ze recht tegenover een slang te staan.

slang_dierenambulance.jpg

De niet giftige wurgslang was zo’n 70 cm. groot en hing boven haar hoofd te bengelen. In paniek heeft ze haar medebewoners geroepen en zij hebben de slang gevangen en de dierenambulance van Zwolle gebeld. De dierenambulance was snel ter plaatse en heeft de slang in ontvangst genomen en overgebracht naar de slangenopvang in Hasselt. De slang was niet gevaarlijk of giftig, het betrof een rattenslang. De eigenaar heeft zich nog niet gemeld.

De rode rattenslang heeft over het algemeen een rustig en nieuwsgierig karakter. De slang zal zelden tot nooit aggressief gedrag vertonen en is goed te hanteren. Natuurlijk zijn er tientallen verhalen te vinden over mensen die wel gebeten zijn door hun rattenslang, vaak is dit meer te danken aan de eigenaar, dan aan de slang zelf. Een goed voorbeeld hierbij is dat de handen van de eigenaar nog naar prooidier ruiken, en de slang vervolgens uithaalt.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Dat is inderdaad wel even schrikken! Ook goed, dat de uitleg er nog even bij staat dat zo’n slang in principe niet gevaarlijk is.

    Wel vraag ik me wel eens af waarom je een slang als huisdier zou willen houden.


    Maak melding

Reageer