Waarschuwing voor forse buien op maandagmorgen

Zwolle – Een actief neerslaggebied trekt van zuidwest naar noordoost over het land. Dit zijn soms stevige buien waarbij met name in het zuidoosten en oosten van het land ook onweer, hagel en windstoten tot ca. 80 km/u kunnen voorkomen. In het hele land kan er veel neerslag in korte tijd vallen. Maandagmiddag trekken de buien naar het noordoosten weg en breekt van het zuidwesten uit de zon goed door. Die waarschuwing meldt  het KNMI op haar website.

regen_18_juni_2012.jpg
Actuele foto van 09.24 uur. Mobiele opname © Gerrit van de Streek

Maandagochtend in het hele land pittige buien met in de oostelijke helft ook onweer en windstoten. Een gebied met forse buien trekt van het zuidwesten naar het noordoosten. Bij deze buien kan in korte tijd veel neerslag vallen (10-20 mm). Het zwaartepunt van de buien ligt om 9 uur boven De Achterhoek en trekt snel verder naar het noordoosten. Bij deze buien komt onweer, hagel en zware windstoten rond 80 km/u voor. Aan het begin van de middag verlaten de buien het noordoosten van het land.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Het blijft lastig in te schatten wat en hoeveel er precies uitkomt voor Zwolle maar binnen WLZ hebben we de ‘ongeschreven’ regel om alarmen van weerdiensten serieus te nemen en bij twijfel WEL te waarschuwen.  Maak melding

 2. En terecht.
  Al geeft deze neiging wel vaak dat wat minder goede weersverwachtingen vaak toch erg meevallen. Maar dat is een algemene trend die je landelijk ook wel kunt waarnemen.
  Benieuwd of ik morgenochtend veilig in Dalfsen aankom na mijn dagelijkse fietsritje vanaf 07.10 uur tot 07.40 😉
  Droog lukt eigenlijk altijd wel (Of ik moet lek rijden tijdens een bui)

  Groet van Quesjer


  Maak melding

 3. Prima die waarschuwing. Kun je er als ouder met kinderen rekening houden met het naar school brengen. En regen is niet het ergste, maar onweer wel.  Maak melding

 4. Ja, het gebeurt. Net zoals dat er wel eens een vliegtuig neerstort. Of dat er iemand wordt aangereden. Die laatste trouwens tienduizenden malen zo vaak als geraakt worden door de bliksem. Als je binnen blijft vanwege bliksem, blijf je dan ook binnen vanwege rond rijdende auto’s?


  Maak melding

 5. Bliksem ingeslagen in boerderij in Hattem. Vuur helaas goed waarneembaar vanuit het GDF Suez gebouw. Helaas verder geen nieuws op het log van te vinden of komt dat doordat het niet een brand in Zwolle betreft?!?
  Zo ga je ’s ochtends de deur uit en heb je een paar uur later geen huis meer.
  Ondanks dat de kans klein is, is een inslag qua impact niet te onderschatten en kan je maar beter het risico niet lopen lijkt me…..


  Maak melding

 6. @Joan:
  Ik weet niet over welke situatie jij het hebt bij WVF, maar ik heb wel een vermoeden. Het gerucht gaat dat het op een heldere dag was met goed weer, inmiddels al heel wat jaar geleden (zeker 14 jaar geleden).

  Nee, bliksem moet je niet onderschatten maar het is al gezegd. Als je kijkt naar de risico’s dan moet je het verkeer nog heel wat minder onderschatten.
  Persoonlijk ben ik niet zo happy met onweer wat zich heel dichtbij bevindt (binnen een seconde tussen flits en donder) maar verder gok ik dat ik toch eerder door een auto geschept word.


  Maak melding

 7. In Zuid is toch ook een woning geraakt door de bliksem? Zolder verwoest stond er op twitter, dan gaat dus om een directe inslag.
  Bij ons was de stroom uitgevallen (gebeurd vrijwel nooit bij ons) en modem ontregeld


  Maak melding

 8. 10:03:49 18-06-12

  Melding

  :

  PRIO 1 WONINGBRAND : : VAN HAERSOLTEMARKE : 33 8016DC ZWOLLE 1650 1690 1631 1632 (REDVOERTUIG)

  Alleen dit staat er over op 112 meldingen.


  Maak melding

 9. Ik kan niet namens WLZ spreken maar Weblog Zwolle is primair gericht op Zwolle en dat zal dan ook de reden zijn dat die melding in Hattem niet hier te vinden is.

  wat betreft het gevaar van onweer zie: http://www.knmi.nl/cms/content/29556/bliksemgevaar Niet om iemand bang te maken of wat dan ook maar wel de boodschap: gebruik je verstand en neem geen onnodige risico’s. thats all  Maak melding

 10. @Ingrid, ik bedoelde deze:
  brandweerzwolle11 hours #Van haersoltemarke
  #Zwolle betrof blikseminslag
  Dakconstructie aangetast en diverse woningen zonder stroom. Geen brand.


  Maak melding

 11. @ Japser & moeilijk; hoop dat jullie je wel voor kunnen stellen dat bijvoorbeeld voetbalwedstrijden (neem aan wel meer buitensporten), in de regel, worden gestaakt vanwege onweer.


  Maak melding

Reageer